Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ποιοι θα δουν μείωση φόρου έως και... 99% -Υπολογίστε

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ποιοι θα δουν μείωση φόρου έως και... 99% -Υπολογίστε

Ολοκληρώνεται το πλαίσιο εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 9 εκατομμύρια φορολογούμενους. Στα φετινά εκκαθαριστικά θα αποτυπωθούν οι συνέπειες από την ενεργοποίηση της νέας φορολογικής κλίμακας για τους αυτοαπασχολούμενους, του "παγώματος" της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και της επιβολής των νέων συντελεστών υπολογισμού της προκαταβολής φόρου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Για το ένα εκατομμύριο των αυτοαπασχολουμένων, ο συντελεστής της προκαταβολής από 100%, θα μειωθεί στο 55%, η εισφορά αλληλεγγύης θα είναι μηδενική ενώ για τα κέρδη έως τα 10.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος με συντελεστή 9% από 22% που ήταν πέρυσι. 

Χιλιάδες επαγγελματίες θα δουν τεράστια μείωση στο εκκαθαριστικό τους η οποία μπορεί να φτάνει ακόμη και στο 99%. Θα υπάρξουν και αυτοί που θα δουν σημαντικά ποσά επιστροφής φόρου. Το fpress.gr δίνει τη δυνατότητα μιας πρώτης προσέγγισης του τι θα δείξει το φετινό εκκαθαριστικό της εφορίας. Το εργαλείο καλύπτει τους επαγγελματικές φυσικά πρόσωπα που υπόκεινται σε προκαταβολή φόρου (100% το 2019 και 55% φέτος με το 2020 να είναι ειδική χρονιά και τον συντελεστή της προκαταβολής να εξαρτάται από την μεταβολή των εσόδων.

ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ

Αν είστε μισθωτός, έχετε επίσης πολλές πιθανότητες να δείτε επιστροφή φόρου στο εκκαθαριστικό σας. Το τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να το προσεγγίσετε κάνοντας κλικ εδω

ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Αν πάλι ανήκετε στους ελεύθερους επαγγελματίες στους οποίους γίνεται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20% χωρίς να επιβάλλεται προκαταβολή φόρου, κάντε κλικ εδω.

ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ