ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπολογίστε από τώρα την εισφορά αλληλεγγύης έως και το 2022

Το εργαλείο του fpress.gr για τον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης και για το 2020 και για το 2021 και για το 2022 - Πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη η ρύθμιση της κυβέρνησης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπολογίστε από τώρα την εισφορά αλληλεγγύης έως και το 2022

Μειώσεις στην εισφορά αλληλεγγύης όχι μόνο για το 2021 αλλά και για το 2022 φέρνει η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ανά πηγή εισοδήματος και σε δύο διαφορετικές χρήσεις. Για τα εισοδήματα του 2020 δεν θα επιβληθεί εισφορά σε μερίσματα, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα και εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα ή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για το 2021, απαλλάσσεται από την εισφορά αλληλεγγύης μόνο το εισόδημα από μισθό του ιδιωτικού τομέα. Με αυτά τα δεδομένα, κέρδος θα προκύψει και στο εκκαθαριστικό του 2021 και στο εκκαθαριστικό του 2022. Ιδιαίτερα κερδισμένοι και για δύο χρόνια θα είναι όσοι έχουν εισοδήματα από δύο πηγές. Π.χ από μισθούς του ιδιωτικού τομέα και ενοίκια.

Το νέο εργαλείο που ετοίμασε το fpress.gr λαμβάνει υπόψη του τα νέα δεδομένα δηλαδή την επικείμενη απαλλαγή των εισοδημάτων ανά πηγή εισοδήματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναγραφεί το εκτιμώμενο εισόδημα ανά πηγή και θα γίνει υπολογισμός και για το 2021 και για το 2022. Το εργαλείο υπολογίζει το τελικό ποσό της εκκαθάρισης από την εισφορά αλληλεγγύης. Για τους έχοντες εισοδήματα από αυτά που απαλλάσσονται μέσα στο 2020, το κέρδος θα φανεί στο εκκαθαριστικό του 2021 ενώ για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το μεγαλύτερο όφελος θα φανεί στη μισθοδοσία του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ