Τι σημαίνει το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" για την τσέπη εργοδότη και εργαζόμενου

Υπολογίστε την νέα καθαρή αμοιβή αν είστε εργαζόμενος και το τελικό εργοδοτικό κόστος να είστε εργοδότης

Τι σημαίνει το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" για την τσέπη εργοδότη και εργαζόμενου

Το εργαλείο υπολογισμού των μισθών μετά και την κρατική επιδότηση που θα προβλέπει το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" παρουσιάζει το fpress.gr 

Οι βασικές παραδοχές είναι οι εξής:

1. Το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις που έχουν υποστεί μείωση εσόδων κατά 20% (μένει να οριστικοποιηθεί το διάστημα). Ο ΚΑΔ δεν παίζει ρόλο.

2. Ο χρόνος εργασίας του εργαζόμενου μπορεί να μειωθεί έως και κατά 50%. Δηλαδή από 8 σε τέσσερις ώρες και όχι λιγότερο.

3. Το κράτος πληρώνει το 60% της απώλειας που θα έχει ο εργαζόμενος. Μένει να φανεί αν ο υπολογισμός θα γίνει επί των ακαθάριστων απωλειών (που είναι και το πιθανότερο) και αν η εισοδηματική ενίσχυση που θα δίνει το δημόσιο θα φορολογείται κανονικά ως εισόδημα του εργαζόμενου που θα είναι και το πιθανότερο.

4. Η κρατική επιδότηση προσαρμόζεται με τέτοιο τρόπο (δηλαδή μπορεί να φτάσει και στο 100% αντί για 60%) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο εργαζόμενος δεν θα έχει μεικτές αποδοχές κάτω από τα 650 ευρώ που είναι και ο κατώτατος μισθός.

5. Η εφαρμογή του νέου πλαισίου συνδυάζεται και με τη νέα μείωση των συντελεστών υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουνίου.

6. Οι εργοδοτικές εισφορές υπολογίζονται με βάση τον μισθό του 8ωρου και όχι με βάση τον μισθό του μειωμένου ωραρίου. Αυτό συνιστά και την συνεισφορά του εργοδότη στο τελικό κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ