Αλλάζουν όλοι οι μισθοί από 01/06 - Πόσα κερδίζει ο εργαζόμενος και πόσα ο εργοδότης

Υπολογίστε μόνοι σας τη μεταβολή του καθαρού μισθού λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών - Πόσο μειώνεται το συνολικό μισθολογικό κόστος

Αλλάζουν όλοι οι μισθοί από 01/06 - Πόσα κερδίζει ο εργαζόμενος και πόσα ο εργοδότης

Με νέους -χαμηλότερους- συντελεστές υπολογίζονται από την 1η Ιουνίου οι ασφαλιστικές εισφορές για εργαζόμενους και εργοδότες. Η νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο ενεργοποιείται και τα λογιστήρια καλούνται να κάνουν τις προσαρμογές με βάση τα νέα δεδομένα. Με το εργαλείο του fpress.gr μπορείτε να υπολογίσετε αμέσως τις μεταβολές στους καθαρούς μισθούς ενώ τους δικούς του λογαριασμούς μπορεί να κάνει και ο εργοδότης. 

Ο συνολικός συντελεστής υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τον εργαζόμενο περιορίζεται στο 15,33% από το 15,75% που είναι για το διάστημα από 01/01/2020 έως και 31/05/2020. Μείωση συντελεστή υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών σημαίνει και αύξηση των καθαρών αποδοχών εξαιτίας της μείωσης των κρατήσεων.

Αντίστοιχα, αλλάζει ο συντελεστής υπολογισμού και των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη. Από το 24,81% περιορίζεται στο 24,33% κάτι που σημαίνει ότι μειώνεται και το συνολικό εργοδοτικό κόστος.

Για να υπολογίσετε τη διαφορά στον δικό σας μισθό, το μόνο που χρειάζεται είναι να αναγράψετε τις μεικτές μηνιαίες αποδοχές σας, αν εισπράττετε 12 (δημόσιος τομέας) ή 14 μισθούς τον χρόνο και φυσικά τον αριθμό των παιδιών καθώς βάσει αυτών υπολογίζεται η παρακράτηση φόρου. Να σημειωθεί ότι η μείωση των συντελεστών υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ισχύει μόνο για όσους εργάζονται με πλήρες ωράριο και για όχι για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ