Φτιάξτε μόνοι σας τη συνταγή εισφορών για να πάρετε σύνταξη πάνω από 1000 ευρώ

Το εργαλείο υπολογισμού των συντάξεων για ένα εκατομμύριο αυτοαπασχολούμενους - Πόση σύνταξη βγάζει η κάθε κλίμακα εισφορών

Φτιάξτε μόνοι σας τη συνταγή εισφορών για να πάρετε σύνταξη πάνω από 1000 ευρώ

Θα πληρώνετε τα 210 ευρώ τον μήνα ή θα εξαντλήσετε τις επιλογές σας φτάνοντας στα 566 ευρώ ανά μήνα; Η απάντηση έχει να κάνει με τις αντοχές της τσέπης σας αλλά και το πόση σύνταξη θέλετε να εξασφαλίσετε όταν θα έρθει η ώρα. Με την κατάθεση του νομοσχεδίου, η απάντηση στο ερώτημα μπορεί να δοθεί καθώς πλέον έχουν "κλειδώσει" οι συντελεστές αναπλήρωσης. Το fpress.gr παρουσιάζει το επικαιροποιημένο εργαλείο που δίνει την απάντηση. 

Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσει για 1,4 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενους και αγρότες ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Στο υπουργείο Εργασίας, ελπίζουν ότι εφόσον ο νέος νόμος που δίδεται πιθανότατα σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ψηφιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα προλάβουν με γρήγορες διαδικασίες να στείλουν τα καινούργια ειδοποιητήρια.

Το πιθανότερο βέβαια είναι –επειδή με κάποιο τρόπο οι 1,4 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να κάνουν και δήλωση προτίμησης των εισφορών που θα πληρώνουν από τις έξι διαφορετικές βαθμίδες- ότι θα «τρέξει» το παλαιό σύστημα για έναν ή δύο μήνες και μετά θα γίνει συμψηφισμός. Όπως και να’ χει το σημαντικό για τους επαγγελματίες είναι ότι θα μπορούν να επιλέξουν πόσες εισφορές θα πληρώνουν από μόνοι τους: οι επιλογές θα ξεκινούν από τα 210 ευρώ και θα φτάνουν ως και τα 566 ευρώ. Το κριτήριο θα είναι οι οικονομικές αντοχές του καθενός και το πόσο υψηλή σύνταξη θέλει να πάρει. Με δεδομένο ότι πλέον έχουν οριστικοποιηθεί οι νέοι συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων, το fpress.gr παρουσιάζει το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης με τις συντάξεις που «βγάζουν» οι νέες εισφορές των αυτοαπασχολούμενων. Όπως προκύπτει, για να πάρει κάποιος σύνταξη πάνω από 1000 ευρώ, θα πρέπει να επιλέξει από την 3η βαθμίδα και πάνω καταβάλλοντας τουλάχιστον 363 ευρώ τον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ