Υπολογίστε μόνοι σας το νέο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Και κάντε τη σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό

Υπολογίστε μόνοι σας το νέο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Το πρώτο και καίριο ερώτημα είναι το εξής: πόσα θα πάρω φέτος ως επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Μπορείτε να το απαντήσετε εύκολα με το νέο εργαλείο του fpress.gr το οποίο προσαρμόστηκε αμέσως στα καινούργια δεδομένα. Όσο για το δεύτερο ερώτημα είναι το εξής: θα πάρω περισσότερα ή λιγότερα σε σχέση με πέρυσι (σ.σ ναι από ότι φαίνεται θα υπάρξουν και αυτοί που θα πάρουν λιγότερα). Απάντηση θα βρείτε και σε αυτό το δεύτερο ερώτημα. Ιδού λοιπόν. 

Η σχετική εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες στην πλατφόρμα του Taxisnet. Δικαιούχοι είναι όσοι πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου αξίας ίσης ή μεγαλύτερους με το διπλάσιο του επιδόματος, ενώ προβλέπεται επίσης αύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο μέλος.

Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά, θα λάβουν πρόσθετο επίδομα οι ορεινοί Δήμοι της Α΄ Ζώνης, που αντιμετωπίζονταν ως πεδινοί μέχρι τώρα.
Επίσης, οι ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε Δήμους που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως ορεινοί, θα λάβουν υψηλότερο επίδομα κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς Δήμους.

Το επίδομα θα δοθεί κατόπιν αίτησης του δικαιούχου στην σχετική εφαρμογή, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Το συνολικό κόστος του επιδόματος θα φτάσει τα 68 εκατ. έναντι 57,5 εκατ. πέρυσι.

Τι σημαίνουν τώρα όλα αυτά στην πράξη; Δείτε το εργαλείο του fpress.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ