H ρύθμιση των 120 δόσεων μετά τις αλλαγές - Υπολογίστε τη νέα δόση που προκύπτει

Τι σημαίνει στην πράξη η μείωση του επιτοκίου και της ελάχιστης δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ

H ρύθμιση των 120 δόσεων μετά τις αλλαγές - Υπολογίστε τη νέα δόση που προκύπτει

Δύο βασικές αλλαγές στην ρύθμιση των 120 δόσεων καθιστούν πιο ευνοϊκή τη διαδικασία ειδικά για όσους έχουν μικρές οφειλές. Με το εργαλείο του fpress.gr μπορείτε να υπολογίσετε "εδώ και τώρα" τη νέα δόση πριν καν κατατεθούν οι σχετικές διατάξεις στη Βουλή

Δύο είναι -όπως είχε γράψει το fpress.gr σε σχετικό δημοσίευμα- οι βασικές αλλαγές που αφορούν στα φυσικά πρόσωπα:

1. Η μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ. Αυτή η αλλαγή αφορά σε όσους χρωστούν λιγότερα από 3600 ευρώ καθώς τώρα αποκτούν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν σε περισσότερες δόσεις.

2. Η μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3%. Η αλλαγή αυτή αφορά σε όσους χρωστούν πάνω από 3000 ευρώ και έχουν εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ.

Το εργαλείο "απαιτεί" μόνο τη δήλωση του χρέους και του ατομικού εισοδήματος αλλά και του αριθμού των παιδιών. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα. Επίσης, μπορείτε να δηλώσετε τι ποσοστό του χρέους σας αφορά σε προσαυξήσεις και τι σε "κεφάλαιο" ώστε να βρείτε και τις 10 εναλλακτικές λύσεις για την ρύθμιση του χρέους. Διότι, εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας, όσο λιγότερες οι δόσεις, τόσο μεγαλύτερο το κούρεμα των προσαυξήσεων. Το fpress.gr θα προσαρμόσει εκ νέου το εργαλείο με την οριστική κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ