Είστε ένας από αυτούς που θα χάσουν το επίδομα τέκνων; Υπολογίστε μόνοι σας

Είστε ένας από αυτούς που θα χάσουν το επίδομα τέκνων; Υπολογίστε μόνοι σας

Στις φετινές φορολογικές δηλώσεις η διαδικασία υποβολής των οποίων ξεκινά αυτή την εβδομάδα, θα αποτυπωθούν υψηλότερα εισοδήματα σε σχέση με πέρυσι. Εκατοντάδες χιλιάδες πήραν αύξηση ως δικαιούχοι του κατώτατου μισθού. Άλλοι επειδή είναι συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά και κάποιοι επειδή είναι αυτοαπασχολούμενοι κάτι που σημαίνει ότι θα μπλέξουν με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα. Τι σημαίνει υψηλότερο φορολογητέο εισόδημα; Κίνδυνος να χαθούν κοινωνικά επιδόματα καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια γι’ αυτά δεν αναμένεται να αλλάξουν.

Το ερώτημα λοιπόν για όσους είναι αυτοαπασχολούμενοι ή για όσους έχουν λάβει αύξηση στον μισθό ή στη σύνταξή τους είναι αν αυτή η μεταβολή θα τους οδηγήσει σε απώλεια κοινωνικών επιδομάτων. Το εργαλείο του fpress.gr που ακολουθεί, δίνει την απάντηση. Πληκτρολογείτε απλώς το εκτιμώμενο οικογενειακό εισόδημα (σ.σ με το που θα ανοίξει η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων θα αποκτήσετε μια πρώτης τάξεως εικόνα καθώς όλα τα στοιχεία για τα εισοδήματα είναι προσυμπληρωμένα. Όσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα ξέρουν με μια ματιά το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα που είναι το τεκμαρτό. Κάτω από αυτό δεν έχει.

Πως λειτουργεί το εργαλείο; Είστε μια οικογένεια με δύο παιδιά. Πέρυσι είχατε εισόδημα 29.500 ευρώ. Για τα δύο παιδιά σας λαμβάνατε μηνιαίο επίδομα 56 ευρώ και ετήσιο 672 ευρώ. Έστω ότι φέτος το εισόδημα θα φτάσει στα 30.500 ευρώ. Για χίλια ευρώ μεικτή αύξηση (από την οποία θα αφαιρεθεί ο επιπλέον φόρος εισοδήματος), θα χάσετε τα 672 ευρώ άρα η αύξηση ουσιαστικά θα πάει χαμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ