Φτιάξτε μόνοι σας τη "συνταγή" για να αγοράσετε το δικό σας σπίτι

Φτιάξτε μόνοι σας τη "συνταγή" για να αγοράσετε το δικό σας σπίτι

Πόσο κάνει ένα τετραγωνικό μέτρο κτίσματος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας; Πόσο θα κοστίζει το σπίτι που θα θελήσετε να αγοράσετε ανάλογα με την επιφάνεια που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες; Τι ποσοστό χρηματοδότησης πρέπει να εξασφαλίσετε από την τράπεζα ώστε να σας φτάσουν τα μετρητά που έχετε στην άκρη; Για πόσα χρόνια θα δανειστείτε και με ποιο επιτόκιο; 

Ένα πλήρες εργαλείο σας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίσετε με πολύ μεγάλη ακρίβεια τη "συνταγή" που θα σας οδηγήσει στην απόκτηση της δικής σας στέγης. Αξιοποιοώντας τα στοιχεία για τις τιμές πώλησης των ακινήτων από την έρευνα της "Spitogatos", δημιουργήθηκε το εργαλείο που κάνει μόνο του όλους τους υπολογισμούς για όλες τις περιοχές της χώρας. Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

  • Θα δηλώσετε την επιφάνεια του ακινήτου που θέλετε να αγοράσετε. Αυτό θα σας δείξει και την αξία του ακινήτου σε όλες της περιοχές της χώρας.
  • Θα δηλώσετε τι ποσοστό θέλετε να χρηματοδοτήσετε με δάνειο και τι ποσοστό με μετρητά. Αυτό θα βγάλει τα μετρητά που θα πρέπει να έχετε στην άκρη αλλά και το ύψος του δανείου.
  • Τέλος, θα δηλώσετε τη διάρκεια του δανείου αλλά και το επιτόκιο που θα πάρετε από την τράπεζα ώστε να υπολογιστεί και η μηνιαία δόση. Άρα, με πολύ λίγα κλικ, θα ξέρετε για όλη τη χώρα πόσο κοστίσει το σπίτι, πόσα θα πρέπει να έχετε μετρητά και πόσα θα πληρώνετε κάθε μήνα στην τράπεζα για τη μηνιαία δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ