Η λύση στον γρίφο των «πράσινων τιμολογίων» - Υπολογίστε με δύο κλικ την τελική χρέωση

Η λύση στον γρίφο των «πράσινων τιμολογίων» - Υπολογίστε με δύο κλικ την τελική χρέωση

Δεν έχει κανένα νόημα να μπείτε στη διαδικασία για να λύσετε την εξίσωση που οδηγεί στον υπολογισμό της λιανικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Θα αποκαλυφθεί την 1η Ιανουαρίου για όλες τις εταιρείες. Και αν θέλετε από τώρα να έχετε μια πολύ καλή εικόνα για το τι πρόκειται να συμβεί την 1η του μηνός, δεν έχετε παρά να κάνετε δύο κλικ στο σχετικό εργαλείο. Στην πραγματικότητα, την τελική χρέωση θα καθορίσει μια και μόνο μεταβλητή: η μέση τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ο μαθηματικός τύπος δεν είναι κατασκευασμένος για να λύνεται από τους καταναλωτές. Φοβίζει και μόνο η… θέα του. Γι’ αυτό και ο καταναλωτής θα πρέπει να επικεντρωθεί σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα: πρώτον αν έχει αυξημένη κατανάλωση τη νύχτα Και δεύτερον, αν καταναλώνει περισσότερες από 500 κιλοβατώρες τον μήνα. Από εκεί και πέρα, θα μαθαίνει την 1η του μηνός την τιμή λιανικής ανά παρόχο και θα κάνει την τελική επιλογή του.

Το εργαλείο δεν κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει ως «εργαλείο σύγκρισης» μεταξύ των παρόχων. Έχουν μπει ενδεικτικά τα πράσινα τιμολόγια των μεγαλύτερων παρόχων ώστε να αποκτήσετε μια πρώτη σαφή εικόνα για το που μπορεί να φτάσει η τελική τιμή λιανικής. Η μόνη μεταβλητή που χρειάζεται να αλλάξετε είναι η χρηματιστηριακή τιμή. Είναι προσυμπληρωμή η μέση τιμή χονδρικής του 1ου 7ημέρου του Δεκεμβρίου. Κάντε το δικό σας σενάριο και αυτομάτως θα υπολογίσετε το που μπορεί να φτάσει η τιμή λιανικής. Ειδικά για τον Ιανουάριο, η τιμή χρέωσης θα είναι διαφορετική καθώς δεν θα λαμβάνεται υπόψη ένας από τους συντελεστές της εξίσωσης. Γι’ αυτό και γίνεται ξεχωριστή αναφορά στα τιμολόγια του 1ου μήνα εφαρμογής του μηχανισμού και ξεχωριστά για τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ