Επισκευάστε ακίνητο με μηδενικό κεφάλαιο και κερδίστε χιλιάδες ευρώ - Υπολογίστε με τρία κλικ

Επισκευάστε ακίνητο με μηδενικό κεφάλαιο και κερδίστε χιλιάδες ευρώ - Υπολογίστε με τρία κλικ

Για να επισκευαστεί ένα ακίνητο χρειάζονται χρήματα. Αν δεν τα διαθέτετε, μπορείτε να πάρετε ένα επισκευαστικό δάνειο. Μπορεί να έχουν ανέβει τα επιτόκια αλλά και για τις επισκευές ακινήτων δίνονται πλέον επιδοτήσεις και φορολογικές εκπτώσεις. Έτσι, το κόστος της επένδυσης περιορίζεται και το εισόδημα από την ενοικίαση ακινήτου θα υπερκαλύπτει το ποσό της δόσης στην τράπεζα. 

Από τη στιγμή που υπάρχει ένα κλειστό ακίνητο στην κατοχή σας γιατί να μην το αξιοποιήσετε; Η πολιτεία ανακοινώνει μέσα στον Δεκέμβριο επιδοτήσεις 4000 ευρώ για να χρηματοδοτήσετε ανακαινίσεις έως 10.000 ευρώ (μπορείτε και μεγαλύτερες αλλά δεν θα πάρετε περισσότερη επιδότηση) ενώ με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενεργοποιείται και η διευρυμένη έκπτωση φόρου (σ.σ περιμένουμε την υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση του νόμου για τις λεπτομέρειες). Ακόμη λοιπόν και αν λείπουν τα μετρητά, αξίζει να κάνετε την οικονομική άσκηση: πόσο ενοίκιο μπορώ να "πιάσω" σε αυτή την περιοχή; Πόσο θα κοστίσει η ανακαίνιση; Πόση επιδότηση μπορεί να πάρω και τι μπορώ να γλιτώσω από την εφορία αν πληρώσω με ηλεκτρονικά τιμολόγια; Αν δεν έχω μετρητά πόσο θα μου ζητήσει η τράπεζα για τη δόση του δανείου;

Όλα αυτά που μπορεί να φαίνονται "βουνό" να απαντηθούν μπορείτε να τα προσεγγίσετε με τα εργαλεία οικονομικής ενημέρωσης. Μπορείτε να κάνετε τα οικονομικά σενάρια και να καταλήξετε σε μια απόφαση που ταιριάζει στα μέτρα σας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους: πιθανό ενοίκιο, κόστος επισκευής, φορολογική έκπτωση, φόρο εισοδήματος που θα πρέπει να πληρώσετε αλλά και δόση δανείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ