Ποιοι μας τα... παίρνουν μέσω του λογαριασμού ρεύματος - Υπολόγισε με επτά κλικ

Ποιοι μας τα... παίρνουν μέσω του λογαριασμού ρεύματος - Υπολόγισε με επτά κλικ

Πώς "φουσκώνει" το τελικό ποσό ανεξάρτητα από την κατανάλωση ρεύματος - Γιατί θα πληρώνουμε περισσότερα από το νέο έτος

Ο λογαριασμός του ρεύματος παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για τα νοικοκυριά ο οποίος μάλιστα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος από το νέο έτος λόγω της απόσυρσης των οριζόντιων επιδοτήσεων. Δεν είναι μόνο το ποσό που εισπράττει ο πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι και καμία 10αριά χρεώσεις επιπλέον που μπορεί ακόμη και να υπερδιπλασιάζουν το ποσό που προορίζεται για την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. Υπολογίστε μόνοι σας πόσα δίνετε... δεξιά και αριστερά για να καταλάβετε γιατί στην τιμή της κιλοβατώρας που θα δείτε στον τιμοκατάλογο της εταιρείας με την οποία θα συνεργαστείτε, θα πρέπει να προσθέσετε και ακόμη 7-8 λεπτά ανά κιλοβατώρα κατανάλωσης.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τα νοικοκυριά θα είναι να διαλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρεώνονται για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από το νέο έτος. Ουσιαστικά, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στο "πράσινο τιμολόγιο" που θα επιβάλλει το κράτος σε όλους τους παρόχους να έχουν, ή αν θα κάνουν μια από τις εναλλακτικές επιλογές: σταθερό ή κυμαινόμενο τιμολόγιο. Όποια και αν θα είναι η επιλογή, το πιθανότερο είναι ότι από το νέο έτος, το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλλουμε για την αξία του ρεύματος θα είναι μεγαλύτερο. Μόνο η απόσυρση της οριζόντιας επιδότησης θα σημαίνει επιπλέον 2,5 λεπτά του ευρώ στην κιλοβατώρα. Άρα, με τα σημερινά δεδομένα, μην περιμένουμε να δίνουμε λιγότερα από 16 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες ή ακόμη και 21-22 λεπτά για μεγαλύτερες καταναλώσεις. Και αυτά στο κυμαινόμενο τιμολόγιο που έχει ρίσκο. Το σταθερό, είναι ακόμη ακριβότερο καθώς φτάνει ακόμη και στα 27-28 λεπτά.

Και δεν τελειώνουμε εδώ. Θέλει μερίδιο ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ, οι ΥΚΩ, το ΕΤΜΕΡ, η ΕΡΤ, η εφορία με τον ΦΠΑ. Και υπάρχει και ο δήμος με τα δημοτικά τέλη και τον δημοτικό φόρο αλλά και το ΤΑΠ. Μακρύς ο κατάλογος. Ας αφήσουμε στην άκρη τα χρήματα του δήμου που εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά του ακινήτου. Μόνο για το ρεύμα, με τις συμπληρωματικές χρεώσεις θα δείτε την τελική χρέωση μιας κιλοβατώρας, να εκτοξεύεται ακόμη και στα 0,23-0,24 ευρώ. Το εργαλείο του fpress.gr σας επιτρέπει να κατανοήσετε το γιατί με βάση τη δική σας κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ