ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπολογίστε το ελάχιστο εισόδημα του επαγγελματία με 6 κλικ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπολογίστε το ελάχιστο εισόδημα του επαγγελματία με 6 κλικ

Έτοιμο το εργαλείο υπολογισμού με το οποίο μπορείτε να υπολογίσετε -πριν το κάνει η εφορία- το ελάχιστο εισόδημα που βγάζει το νέο σύστημα φορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων. Αφορά όλους πλην αυτών που έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών και φορολογούνται ως μισθωτοί αλλά και αυτών που είναι ταυτόχρονα και μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι.  

Με την πρώτη ματιά θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχει ελάχιστο οριζόντιο όριο 10.920 ευρώ για όλους. Το αντίθετο: το όριο κυμαίνεται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός.

Για να υπολογίσετε το ελάχιστο εισόδημα -αυτομάτως βγαίνει και ο φόρος για την διευκόλυνση και την καλύτερη ενημέρωσή σας- θα ακολουθήσετε τα έξι απλά βήματα του εργαλείου οικονομικής ενημέρωσης. Μην ασχολείστε με το ποιος είναι ο ελάχιστος μισθός. Απλώς απαντήστε στα 6 απλά ερωτήματα:

1. Ποια είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας σας; Λιγότερα ή περισσότερα από 9;

2. Ποιες είναι οι ετήσιες αποδοχές που δίνετε στον καλύτερα αμειβόμενο υπάλληλό σας; Θα αναγράψετε τα μεικτά μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές. Αν δεν υπάρχει υπάλληλος θα αφήσετε το "μηδέν"

3. Ποιο είναι το συνολικό κόστος της μισθοδοσίας μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές; Μηδενικό; Τριάντα χιλιάδες ευρώ; Πενήντα χιλιάδες ευρώ; Γράψτε το ποσό.

4. Το ερώτημα 4 δεν είστε σε θέση να το απαντήσετε εύκολα αλλά υπάρχει και αυτή η παράμετρος στην εξίσωση. Μπορείτε να "παίξετε" με την μεταβλητή για να δείτε την επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα. Το πραγματικό στοιχείο θα το γνωρίζει μόνο η ΑΑΔΕ.

5. Σας καλούμε και πάλι να δηλώσετε πόσα χρόνια ασκείτε το επάγγελμά σας. Αν η δραστηριότητα είναι καινούργια - έως τρία χρόνια - θα δείτε ότι το ελάχιστο εισόδημα θα μηδενιστεί.

6. Υπάρχουν ακόμη δύο παράμετροι που μπορούν να μειώσουν το ελάχιστο εισόδημα: Η αναπηρία και η έδρα της επιχείρησης. Δείτε το ερώτημα και απαντήστε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ