Πώς θα αυξήσετε το εισόδημά σας στα γεράματα

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες αλλά και μισθωτοί που δεν έχουν λόγο να εγκαταλείψουν τη θέση εργασίας τους

Πώς θα αυξήσετε το εισόδημά σας στα γεράματα

Με το που θα ψηφιστεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα ανοίξει ένα παράθυρο

Είναι κοινό μυστικό ότι ο νόμος Κατρούγκαλου βγάζει χαμηλές συντάξεις ειδικά αν έχετε λίγα χρόνια ασφάλισης ή χαμηλές αποδοχές κατά τη διάρκεια του εργασιακού σας βίου. Και αν υπάρχει ιδιωτικό ασφαλιστήριο ζωής ή ακίνητο για να το νοικιάζετε και να εισπράττετε το ενοίκιο έχει καλώς. Αν δεν υπάρχει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο θα επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος τον Νοέμβριο

Αποκάλυψη: Οι Ιρλανδοί σώζουν οριστικά το καζίνο Λουτρακίου. Βάζουν άμεσα 25 εκατ. ευρώ για τα χρέη

Τι γνωρίζει ο CEO για την πρόθεση του μετόχου της Alpha, Henry Holterman, να μην υποβάλλει προσφορά;

Πώς θα αμείβονται οι συνταξιούχοι που εργάζονται - Ποιες θα είναι οι κρατήσεις (Παραδείγματα)

Με το που θα ψηφιστεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα ανοίξει ένα παράθυρο για σημαντική αύξηση του εισοδήματος για την λεγόμενη «ασημένια γενιά» καθώς θα ενθαρρύνεται η απασχόληση και μετά τη συνταξιοδότηση χωρίς περικοπές στη σύνταξη που καθιστούσαν μέχρι τώρα ασύμφορη την παραμονή στην… ενεργό δράση.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες αλλά και μισθωτοί που δεν έχουν λόγο να εγκαταλείψουν τη θέση εργασίας τους καθώς… αντέχουν ακόμη τα χέρια και τα πόδια τους, μπορούν από εδώ και στο εξής, να κάνουν την αίτηση συνταξιοδότησης, να παίρνουν αυτά που δικαιούνται (εφάπαξ, σύνταξη κλπ) και στη συνέχεια να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να χάνουν ούτε τον μισθό τους. Η μόνη υποχρέωση, να καταβάλλεται μια αυξημένη ασφαλιστική εισφορά (10% του μισθού σε περίπτωση μισθωτής εργασίας ή 50% επιπλέον επί των εισφορών σε περίπτωση αυτοαπασχολούμενων). Δεν υπάρχει όμως πλέον το κούρεμα του 30% στη σύνταξη και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

Ήδη αυτοί που συνεχίσουν να εργάζονται «φανερά» μετά τη συνταξιοδότηση, εκτιμώνται σε περισσότεροι από 32.000. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς παίζει πολύ «μαύρο» στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Τώρα που το τοπίο αλλάζει και δεν υπάρχει πλέον η περικοπή της σύνταξης, στο υπουργείο Εργασίας ελπίζουν ότι θα ασπρίσουν περισσότερα εισοδήματα.

Ποιο είναι στην πράξη το οικονομικό όφελος αν συνεχίσει κάποιος να εργάζεται και μετά τη συνταξιοδότηση; Υπολογίζεται εύκολα με το εργαλείο το οποίο συγκρίνει το καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα με το νέο καθεστώς. Αυτό που δεν φαίνεται από το εργαλείο αλλά πρέπει να συνυπολογιστεί είναι το ότι όποιος συνεχίσει να εργάζεται μετά τη συνταξιοδότηση, εξακολουθεί να προσθέτει στη σύνταξή του καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πληρώνει δεν θα πηγαίνουν χαμένες. Ιδού λοιπόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ