Πώς θα αγοράσετε 1000 λίτρα πετρέλαιο με τιμή από 510 έως 1210 ευρώ – Υπολογίστε

Πώς θα αγοράσετε 1000 λίτρα πετρέλαιο με τιμή από 510 έως 1210 ευρώ – Υπολογίστε

Η 1η παρήγορη είδηση ενόψει του φετινού χειμώνα: Μπορείτε να ρίξετε το κόστος 1000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ακόμη και στα 1310 ευρώ ενώ αν δικαιούστε και το επίδομα, θα σας κοστίσει τελικώς από 510 έως και 1210 ευρώ ανάλογα με τον τόπο διαμονής.

Η συγκράτηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου παρά την ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή, δημιούργησε τις συνθήκες για να ξεκινήσει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή λιανικής ακόμη και 1,37-1,38 ευρώ ανά λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν είναι χαμηλή τιμή αλλά είναι χαμηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή και μάλιστα χωρίς να περιλαμβάνει οριζόντια κρατική επιδότηση.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές που έχουν ήδη ανακοινώσει οι εταιρείες εμπορίας και να πληρώσετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Θα εξασφαλίσετε και έκπτωση 5% επί της ονομαστικής τιμής και τη δυνατότητα πληρωμής σε 12 δόσεις. Το 5% στα 1,38 ευρώ είναι 7 λεπτά άρα η τελική τιμή λιανικής πέφτει στα 1,31 ευρώ ανά λίτρο.

Και ύστερα μπαίνει στο παιχνίδι και το επίδομα θέρμανσης. Με αυτό, τα πρώτα 1000 λίτρα του φετινού χειμώνα -σε κάποιους φτάνουν σε κάποιους άλλους όχι κάτι που εξαρτάται από την περιοχή- μπορεί να φτάσουν να κοστίζουν 1200 ευρώ καθώς θα δικαιούνται το ελάχιστο επίδομα των 100 ευρώ για όλη τη σεζόν. Σε κάποιους άλλους όμως, μπορεί το επίδομα να φτάσει στα 800 ευρώ που είναι και το μέγιστο. Και εκεί, τα πρώτα 1000 λίτρα μπορούν να κοστίσουν 510 ευρώ. Βέβαια, στις περιοχές που δίδεται το επίδομα των 800 ευρώ τα 1000 λίτρα δεν φτάνουν ούτε για μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι όμως μια αρχή.

Πώς όμως μπορείτε να κάνετε από τώρα τον λογαριασμό των 1000 λίτρων;

Με τρία βήματα:

1. Θα ενημερωθείτε πόσο πωλείται το επίδομα θέρμανσης στη γειτονιά σας. Από σήμερα ανοίγει η αυλαία. Θα πάρετε τιμή κάτω από 1,4 ευρώ στο λεκανοπέδιο και λίγο υψηλότερα στην επαρχία, ειδικά στα νησιά.

2. Θα αφαιρέσετε ένα 5% αν επιλέξετε να πληρώσετε με κάρτα. Άρα, θα γράψετε στο εργαλείο την τιμή των 1,30-1,32 ευρώ.

3. Θα αναγράψετε τον κωδικό του επιδόματος θέρμανσης ο οποίος εξαρτάται από τον ταχυδρομικό κώδικα. Αυτομάτως θα προκύψει το τελικό κόστος για τα 1000 λίτρα θέρμανσης.

(Όλοι οι συντελεστές υπάρχουν διαθέσιμοι στο εργαλείο. Κάνοντας κλικ πάνω αριστερά στο μενού του "εργαλείου" θα βρείτε όλους τους Τ.Κ. της χώρας. Μόλις εντοπίσετε το συντελεστή επιδόματος που αντιστοιχεί στον δικό σας Τ.Κ., πατάτε ξανά από το μενού CALCULATOR και εισάγετε το συντελεστή για να δείτε το ποσό της επιδότησης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ