ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Υπολογίστε μόνοι σας την τριπλή αύξηση του 2024 και τις νέες καθαρές αποδοχές σας

Μεγαλύτερη έκπτωση φόρου για γονείς με παιδιά, αύξηση κατώτατου μισθού από την 1/04/2024, bonus τριετίας με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Υπολογίστε μόνοι σας την τριπλή αύξηση του 2024 και τις νέες καθαρές αποδοχές σας

Ακόμη και τρεις διαδοχικές αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους

Ακόμη και τρεις διαδοχικές αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους -αρχής γενομένης από την Πρωτοχρονιά- θα δουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται με τις κατώτερες αποδοχές. Η 1η αλλαγή θα φανεί με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου και θα αφορά στους γονείς με παιδιά. Οφείλεται στην αύξηση της έκπτωσης φόρου για τις οικογένειες με παιδιά. Η δεύτερη αλλαγή, θα φανεί με την μισθοδοσία του Απριλίου η οποία θα καταβληθεί στο τέλος του 4ου μήνα. Θα είναι η νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου όπως και πέρυσι. Η αύξηση τοποθετείται στην περιοχή του 3-4% ώστε να συμβαδίζει με τον εκτιμώμενο πληθωρισμό του 2023. Βέβαια, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στον Μάρτιο από το υπουργικό συμβούλιο και αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία της οικονομίας. Τρίτη -και ουσιαστικότερη ως προς το ύψος- αύξηση, η κατάκτηση της "3ετίας". Η ημερομηνία καταβολής θα είναι διαφορετική για κάθε εργαζόμενο καθώς προϋποθέτει συμπλήρωση τριών χρόνων προϋπηρεσίας που διανύθηκε είτε πριν από τον Φεβρουάριο του 2012, είτε μετά την την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Οι υπολογισμοί προφανώς και δεν είναι εύκολοι χωρίς την βοήθεια της..., τεχνολογίας. Οι υπολογισμοί όμως είναι αυτοί που θα απαντήσουν καίριο ερώτημα που κάνουν όλοι: "Και εγώ τελικώς τι θα βάζω στην τσέπη;"

Το εργαλείο υπολογίζει και παράγει την απάντηση. Με την δήλωση του αριθμού των τέκνων, υπολογίζεται αυτόματα η νέα έκπτωση φόρου. Ουσιαστικά, θα δείτε, προσθέτοντας τα παιδιά, να μειώνεται η παρακράτηση φόρου καθώς αυτή είναι και η πραγματική αλλαγή που θα δείτε στην μισθοδοσία σας με την αλλαγή του χρόνου. Για να δείτε την επίπτωση από τις 3ετίες, απλώς θα αλλάξετε την προϋπηρεσία (έχουν προστεθεί ένα έως 10 χρόνια καθώς δεν έχει σημασία αν η προϋπηρεσία είναι μεγαλύτερη των 10 ετών). Όσο για την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο, σας δίνουμε τη δυνατότητα να κάνετε το δικό σας σενάριο βάζοντας το ποσοστό της αύξησης. Εννοείται ότι από τον Απρίλιο και μετά, η προσαύξηση του 10% λόγω τριετιών, θα υπολογίζεται επί του νέου κατώτατου μισθού και όχι επί αυτού που θα εφαρμόζεται μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ