Μπουλμπασάκος: Απελπιστική η κατάσταση σε μεγάλα νοσοκομεία λόγω των ιώσεων του αναπνευστικού

Μπουλμπασάκος: Απελπιστική η κατάσταση σε μεγάλα νοσοκομεία λόγω των ιώσεων του αναπνευστικού

Πρώτη φορά βλέπω τόσα πολλά περιστατικά νοσηλείας από τις ιώσεις του αναπνευστικού, δήλωσε ο Γ. Μπουλμπασάκος, προειδοποιώντας και για τις ελλείψεις φαρμάκων

Απελπιστική χαρακτηρίζει την κατάσταση σε μεγάλα νοσοκομεία, ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος, επισημαίνοντας ότι πρώτη φορά βλέπει τόσα πολλά περιστατικά νοσηλείας από τις ιώσεις του αναπνευστικού. Ο πνευμονολόγος, είπε ακόμη, ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα στις εφημερίες, στον Ευαγγελισμό, στο Αττικόν, στο Γενικό Κρατικό και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα επιβάλλουν μεγαλύτερη εγρήγορση.

«Το υπουργείο Υγείας και η Πολιτεία, πρέπει να προσέξουν γιατί υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα» τονίζει ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

«Εγώ δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αυτές τις μέρες, αλλά αυτοί που είναι άρρωστοι και έχουν κάποια ίωση ας φροντίσουν να μείνουν στο σπίτι τους, ή αν βρεθούν σε χώρους με πολύ κόσμο, ας φορέσουν και μια μάσκα», είπε απευθύνοντας συστάσεις στους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα υγείας «να προσέξουν ιδιαίτερα».

Τι συμβαίνει στην Κίνα

Σχετικά με τη νέα έξαρση κορονοϊού στην Κίνα ο κ. Μπουλμπασάκος επισημαίνει ότι ήταν ενδεδειγμένη λύση η πολιτική που εφάρμοσε η Ευρώπη, σε αντίθεση με την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων την οποία προτίμησε η Κίνα. «Όντως λειτούργησε αποτρεπτικά στο πρώτο κύμα και καταλυτικά στη συνέχεια, αλλά δεν το συνδύασε με μαζικό εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή στην Κίνα έχουν μείνει ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι και δυστυχώς θα υπάρξουν συνέπειες».

Ο πνευμονολόγος επιβεβαιώνει ότι τα δύο κινέζικα εμβόλια που κυκλοφόρησαν ήταν «λιγότερο αποτελεσματικά, αλλά θα μπορούσανε και αυτά να είχανε λειτουργήσει αν γινόταν εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους».

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ