Τέλος στα πιστοποιητικά Covid από την 1η Μαΐου

 Τέλος στα πιστοποιητικά Covid από την 1η Μαΐου

Για το θέμα της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, δεν θα υπάρξουν αλλαγές και θα είναι υποχρεωτική για όλο τον Μάιο.


H Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στη σημερινή της συνεδρίαση,ε ισηγήθηκε την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης από το Μάιο και για την είσοδο στη χώρα.

Ήδη από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, καταργούνται τα πιστοποιητικά μέχρι και τον Αύγουστο.

Για το θέμα της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, δεν θα υπάρξουν αλλαγές και θα είναι υποχρεωτική για όλο τον Μάιο.

Στο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα σε συνέντευξή του στον Σκάι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Αυγούστου αναστέλλεται μια σειρά μέτρων, όπως η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης και τα μετρικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στους χώρους.

"Μπορεί ενδεχομένως να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι ότι για τον Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο. Θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα. Ως προς το κομμάτι της μάσκας δεν διαταράσσεται ούτε η κοινωνική ούτε η οικονομική ζωή. Η μάσκα είναι ένα προστατευτικό μέτρο.

Δεν θα υπάρξει εφησυχασμός. Ακόμα και με τη μετάλλαξη που έχουμε τώρα, όταν θα μπούμε πάλι σε φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, θα υπάρξει μία λογική έξαρση η οποία θα είναι στα επίπεδα της βαριάς γρίπης που είχαμε παλιότερα. Δεν έχουμε τελειώσει, για αυτό δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή", σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ