Μάσκες: Σε ποιους εσωτερικούς χώρους θα μείνουν και το καλοκαίρι – Τι εξετάζεται για σούπερ μάρκετ

Μάσκες: Σε ποιους εσωτερικούς χώρους θα μείνουν και το καλοκαίρι – Τι εξετάζεται για σούπερ μάρκετ

Έως το τέλος Μαΐου θα παραμείνουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους υποχρεωτικές και μετά αλλού θα βγουν και αλλού όχι. Πού θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση τους όμως, ολόκληρο το καλοκαίρι στο πλαίσιο προστασίας από τον κορονοϊό;


Υποχρεωτική αναμένεται να παραμείνει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία, τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και στα σχολεία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Η επιτροπή των ειδικών επιμένει στη συνέχιση του μέτρου σε χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος ή κυκλοφορούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Τι εξετάζεται για σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια και χώρους εργασίας
Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια, η σκέψη των ειδικών είναι να φορούν τη μάσκα μόνο οι εργαζόμενοι, εντούτοις ειδικά για τα σούπερ μάρκετ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να την φορούν και οι πελάτες.

Σημειώνεται πως σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις όπου απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι με βάρδιες, φαίνεται πως υπάρχει η σκέψη του να αποφασίζει ο γιατρός εργασίας για το εάν θα συνεχιστεί η χρήση μάσκας ή όχι.

Επιπρόσθετα, οι ειδικοί επεξεργάζονται και το σενάριο μείωσης των Rapid Test σε ανεμβολίαστους κι έτσι από Ιούνιο ενδεχομένως ισχύσει η υποχρέωση πραγματοποίησης ενός Rapid Test την εβδομάδα μόνο για τους εργαζόμενους σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ