Μ. Γκάγκα: Προς τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους από Σεπτέμβριο

Μ. Γκάγκα: Προς τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους από Σεπτέμβριο

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν τίθεται αυτή την στιγμή θέμα ακύρωσης και μη εφαρμογής των πιστοποιητικών εμβολιασμού, είπε η Μίνα Γκάγκα

 

Την εκτίμηση της πως η τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊου θα αφορά από το φθινόπωρο τον γενικό πληθυσμό, παρέθεσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα πάμε σε τέταρτη δόση για όλους. Νομίζω από τον Σεπτέμβριο θα είναι όπως η γρίπη, ο χειμώνας θα είναι μπροστά, θα έχει περάσει αρκετός χρόνος από το εμβόλιο, νομίζω θα πάμε σε ετήσια δόση ή αναμνηστική δόση όπως θέλετε πειτε το» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν τίθεται αυτή την στιγμή θέμα ακύρωσης και μη εφαρμογής των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Σχετικά με το ηλικιακό όριο στο άνοιγμα της πλατφόρμας για την τέταρτη δόση και για τον λόγο που δεν άνοιξε για τους άνω των 50 εξήγησε ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν είναι η μεγαλύτερης ηλικίας, οι πάνω από 60 κι ακόμη περισσότερο οι πάνω από 70 .«Άρα θεωρώ πολύ λογικό αυτό που εισηγείται η επιτροπή», πρόσθεσε

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ