Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ανοιχτό το ενδεχόμενου κατάργησης του προστίμου στους άνω των 60

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ανοιχτό το ενδεχόμενου κατάργησης του προστίμου στους άνω των 60

Τι ανέφερε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί το μέτρο που αφορά στην επιβολή προστίμου στους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών άφησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να συνοδευτεί και από την προσωρινή κατάργηση του προστίμου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 είπε ότι “όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή”. Ωστόσο, ανέφερε ότι “το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει”. Όπως εξήγησε, έστω και με πολύ λίγα ραντεβού αυτή τη στιγμή, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση.

“Ο κύριος στόχος όλων μας και αυτό εξαρτάται από την πανδημία και αν θα έχουμε μετάλλαξη είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα. Αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα”, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι από το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και από το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ που επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών απαλλάσσονται:

-Όσοι έχουν νοσήσει, ωστόσο μετά 90 ημέρες (ή 180 ημέρες αναλόγως του πότε διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικοί) από την νόσηση πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

-Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

-Εξαιρούνται και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ