Κορωνοϊός - Καταγγελία στο Θριάσιο: Τρεις ασθενείς σε κοντέινερ και έξι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Καταγγελία στο Θριάσιο: Τρεις ασθενείς σε κοντέινερ και έξι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Στην τελευταία εφημερία του νοσοκομείου υπήρξαν τρεις ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι νοσηλευτήκαν σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου. 

Σε καταγγελία, η οποία δείχνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας του νέου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού προχώρησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Θριάσιου νοσοκομείου κ. Βαρδαβάκης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβάκη, στην τελευταία εφημερία του νοσοκομείου υπήρξαν τρεις ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι νοσηλευτήκαν σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Παράλληλα σύμφωνα με τον ίδιο, έξι διασωληνωμένοι ασθενείς non covid νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ σε απλές κλίνες, διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σημείωσε: «Ακριβώς την ίδια ημέρα πέρυσι στο Θριάσιο νοσοκομείο νοσηλεύαμε στο Θριάσιο 39 ασθενείς με Covid και σήμερα νοσηλεύουμε 55».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου υπογράμμισε ότι «εκτός του εμβολιασμού που είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θεωρούμε ότι δεν παίρνονται όλα τα υπόλοιπα εξίσου απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία, ενώ δεν λαμβάνονται και τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων».

Ο κ. Βαρδαβάκης εν συνεχεία πρόσθεσε ότι μετά την καταγγελία του σωματείου, άνοιξαν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο, οι οποίες όμως στερούνται από τους non covid ασθενείς. Οι ασθενείς από τα κοντέινερ μεταφέρθηκαν μέσα στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ