Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τους φοιτητές

 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τους φοιτητές

Οι φοιτητές/φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονία, κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από το πανεπιστημιακό ίδρυμα και  λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι


Έως τις 29 Οκτωβρίου 2021 θα λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο που εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σήμερα πρώτη μέρα δέχτηκε 12 φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονία, κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από το πανεπιστημιακό ίδρυμα και λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι. Τονίζεται δε ότι μέλη του Συλλόγου Φοιτητών αναμένεται να μοιράσουν σε συναδέλφους τους δωρεάν 3.800 μάσκες με το λογότυπο του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ χιλιάδες άλλες, θα διατεθούν στο υπόλοιπο προσωπικό.

«Με την πανδημία να “ φουντώνει” πάλι στην Βόρεια Ελλάδα, η λειτουργία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εμβολιαστικού κέντρου, με τη συνδρομή της Γ’ ΥΠΕ Μακεδονίας, είναι ένα ακόμη βήμα προς την ασφαλέστερη λειτουργία του”, επισημαίνει ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης και προσθέτει ότι “ μαζί με τη δωρεάν διανομή προστατευτικών μασκών, τόσο προς τους φοιτητές όσο και προς το υπόλοιπο προσωπικό, μειώνουμε τον κίνδυνο διασποράς της νόσου, ακολουθώντας πιστά τα επιστημονικά πρωτόκολλα”. Χαρακτηρίζοντας δε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα ποσοστά εμβολιασμού ή νόσησης στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο ίδιος σημειώνει ότι αυτά αγγίζουν το 80% στους φοιτητές, το 92% στους διδάσκοντες και το 90% στο υπόλοιπο προσωπικό. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «η επανέναρξη της διά ζώσης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ήταν ένας μικρός άθλος” και προσθέτει ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, που εξασφαλίζουν την υγιεινή στους χώρους του πανεπιστημίου και ασφάλεια όλων.

Για τη διαχείριση των κρουσμάτων, έχει ήδη καταρτιστεί πρωτόκολλο 26 σελίδων που προβλέπει επακριβώς τις διαδικασίες που ακολουθούνται, έχουν οριστεί υπεύθυνοι διαχείρισης κρούσματος covid-19 και υπάρχει γιατρός εργασίας που επιβλέπει το σχεδιασμό και τηρεί την εφαρμογή του. Παράλληλα, γίνονται συνεχείς ενημερώσεις προς τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, για τα μέτρα που πρέπει να ακολουθούνται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ