Νέες οδηγίες για την προσέλευση στα οδοντιατρεία - Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται rapid test

Νέες οδηγίες για την προσέλευση στα οδοντιατρεία - Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται rapid test

Η ΕΕΟ δημοσίευσε τις νέες επικαιροποιημένες οδηγίες προσέλευσης των ασθενών και των συνοδών τους, σημειώνοντας ότι βασίζεται σε προφορική συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας και αργότερα θα ακολουθήσει και ΚΥΑ.

Νέες οδηγίες για την προσέλευση ασθενών στα οδοντιατρεία τους ανακοίνωσαν οι οδοντίατροι έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν μετά τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία δημοσίευσε τις νέες επικαιροποιημένες οδηγίες προσέλευσης των ασθενών και των συνοδών τους, σημειώνοντας ότι βασίζεται σε προφορική συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας και αργότερα θα ακολουθήσει και Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αντιδράσεις των οδοντίατρων στην ΚΥΑ: Προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά τα rapid test

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες:

Εμβολιασμένοι ασθενείς: Προσέρχονται κανονικά, χωρίς επιπρόσθετο έλεγχο.

Συνοδός ασθενούς: Εάν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος ή να διαθέτει rapid test 48 ωρών.

Ανεμβολίαστοι ασθενείς: Προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος. Δηλαδή, διενεργείται μόνο διαγνωστικός έλεγχος.

Παιδιά σχολικής ηλικίας: Προσέρχονται με την εξέταση, δηλαδή self test 48 ωρών, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολικό πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέρχονται επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σημειώνεται πως αρχικά το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο για τον κορονοϊό πριν την επίσκεψή τους στον οδοντίατρο (οι πρώτοι με PCR τεστ και οι δεύτεροι με rapid test).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ