Αρκουμανέας: Πρόβλεψη ως και για 3.000 κρούσματα σήμερα – Πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας

Αρκουμανέας: Πρόβλεψη ως και για 3.000 κρούσματα σήμερα – Πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας

Οι νέες λοιμώξεις που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ θα είναι κοντά στις 3.000

Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας προσθέτοντας πως σήμερα οι νέες λοιμώξεις που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ θα είναι κοντά στις 3.000.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε να κοιτάζουμε και άλλους δείκτες και όχι αποκλειστικά τα κρούσματα, τα οποία, φυσικά, προκαλούν ανησυχία.

Όπως είπε έχουμε σημαντική αύξηση λόγω των αυξημένων τεστ. «Γίνονται πολλά τεστ, τους πιάνουμε ευτυχώς και σταματάμε τη μετάδοση της νόσου πριν πάνε στα νησιά», είπε αναφερόμενος στο μέτρο που απαιτεί υποχρεωτικό τεστ για να επιτραπεί η μετακίνηση προς τους νησιωτικούς προορισμούς.

«Σήμερα θα δούμε ένα αριθμό που θα είναι προφανέστατα μεγαλύτερος από το χθεσινό», είπε τονίζοντας ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και τους υπόλοιπους πανδημικούς δείκτες

Ένας από αυτούς, διευκρίνισε είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που από «την αρχή του έτους έχει μειωθεί από τα 46 στα 27».Όσο πιο νεαρά είναι τα κρούσματα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά, διευκρίνισε. Σχετικά με τον εμβολιασμό είπε πως πρέπει να πειστούν και οι δύσπιστοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ