Δ. Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται σε 15 με 30 δευτερόλεπτα από άτομο σε άτομο

 Δ. Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται σε 15 με 30 δευτερόλεπτα από άτομο σε άτομο

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει στη χώρα μας

H μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ γρήγορη στη μετάδοση και δύσκολα τη γλιτώνει κανείς, ανέφερε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ γρήγορη στη μετάδοση και δύσκολα τη γλιτώνει κανείς, δήλωσε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ότι "μπορεί να μεταδοθεί μέσα σε 15 με 30 δευτερόλεπτα από άτομο σε άτομο, σε αντίθεση με την αρχική μορφή του ιού που χρειαζόταν 15 λεπτά".
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει στη χώρα μας.
Τα δεδομένα είναι ανησυχητικά όπως και οι προβλέψεις των μοντέλων, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής τονίζοντας πως στο τέλος του Ιουλίου θα έχουμε κυλιόμενο μέσο όρο 2.600 κρούσματα. Επίσης, τον Αύγουστο εκτίμησε ότι ο μέσος όρος θα φτάσει γύρω στα 3.430 κρούσματα.
"Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν όλοι", τόνισε.
Τέλος, υπογράμμισε πως η αύξηση αυτή ήταν πολύ πιο γρήγορη από προηγούμενες που έχουν καταγραφεί και οφείλεται τόσο στη μετάλλαξη Δέλτα όσο και στη χαλάρωση των μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ