ΕΒΕΘ: Μεγάλη η υγειονομική και η οικονομική συμβολή του κινήτρου των 150 ευρώ

ΕΒΕΘ: Μεγάλη η υγειονομική και η οικονομική συμβολή του κινήτρου των 150 ευρώ

Κανείς δεν επιθυμεί ένα ακόμη lockdown γιατί μία τέτοια εξέλιξη θα έχει τραγικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία, σχολιάζει το ΕΒΕΘ.

«Μεγάλη είναι η υγειονομική αλλά και η οικονομική συμβολή του κινήτρου των 150 ευρώ», επισημαίνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας το κίνητρο της προπληρωμένης κάρτας που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προς παρότρυνση των νέων ανθρώπων στον εμβολιασμό.

«Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο τόνωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης, πέραν της κεφαλαιώδους συμβολής του στην επίτευξη του στόχου δόμησης τείχους ανοσίας έναντι του κορωνοϊού, αποτελεί το κίνητρο του επιδόματος των 150 ευρώ για τον εμβολιασμό των νέων, με τη μορφή προπληρωμένης, από το Κράτος, κάρτας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια, επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕΘ.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ήδη από τον Απρίλιο του 2020 υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής μέτρων στήριξης της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Κανείς δεν επιθυμεί ένα ακόμη lockdown γιατί μία τέτοια εξέλιξη θα έχει τραγικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία. Μόνο με την ουσιαστική ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος ‘Επιχείρηση Ελευθερία’ θα καταφέρουμε να παραμείνουμε υγιείς σε μια ανοικτή κοινωνία και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ