Β. Κικίλιας: Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες

Β. Κικίλιας: Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες

Οι πολίτες άνω των 60 ετών είναι πλέον εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 70%-75%

Ξεπεράσαμε τoυς 7.250.000 εμβολιασμούς και τους 3.050.000 πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Προσέθεσε ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών είναι πλέον εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 70%-75%. Εμβολιάστηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ευπαθείς ομάδες, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Σχετικά με την σύσταση για το εμβόλιο της AstraZeneca να γίνεται στους άνω των 60 ετών, ο υπουργός είπε ότι πάνω από το 90% όσων εμβολιάστηκαν με AstraZeneca, κάνει κανονικά τη δεύτερη δόση, ίδιο ακριβώς με το ποσοστό της Pfizer. Παραδέχτηκε όμως ότι «επικοινωνιακά το θέμα, ειδικά αυτού του εμβολίου, έχει πάειστραβά από την αρχή». Σημείωσε ότι οι πολίτες που επέλεξαν να κάνουν την πρώτη δόση της AstraZeneca έπραξαν πολύ σωστά και έσωσαν τις ζωές τους, προστάτευσαν τις οικογένειές τους και κάνουν και τη δεύτερη δόση.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που η ελληνική κοινωνία επιδεικνύει ωριμότητα και πάρα τις φωνές οι οποίες επικρατούν δεξιά και αριστερά, και κάποιες αντιεμβολιαστικές φωνές», οι πολίτες προστατεύουν τη ζωή τους, της οικογένειάς τους, των ευπαθών ομάδων, των συνανθρώπων μας». Επανέλαβε ότι είκοσι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πάρει αυτή την απόφαση και δυο μέρες μετά από εμάς την πήρε και η Αυστραλία. «Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους περιοδεύοντες στα κανάλια, με την ταμπέλα του επιστήμονα ή μη, οι επιτροπές του υπουργείου Υγείας πάνω από όλα προστατεύουν τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Με τις αποφάσεις της Επιτροπής οδηγηθήκαμε στο πιο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά γενική ομολογία στην Ευρώπη, άρτια οργανωμένο επιστημονικά και με διαφάνεια. Χαίρομαι που το λένε οι συμπολίτες μας. Δεν ταλαιπωρούνται, τους σεβόμαστε, τους προσέχουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ