Κυριάκος Μητσοτάκης: Σβήνουμε το τσιγάρο και ανάβουμε τη φλόγα της ζωής

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σβήνουμε το τσιγάρο και ανάβουμε τη φλόγα της ζωής

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος - Σοκάρουν τα στοιχεία για την αύξηση των καπνιστών παγκοσμίως

«Ημέρα κατά του Καπνίσματος σημαίνει Ημέρα υπέρ της Ζωής. Την υποδεχόμαστε περήφανοι, γιατί ο νόμος που ψηφίσαμε και πολλοί αμφισβήτησαν αποτελεί, πλέον, πραγματικότητα. Και γιατί αποδείξαμε ότι ναι, μπορούμε να αλλάζουμε τις συνήθειες που βλάπτουν εμάς και τους γύρω μας» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος.

«Πρόκειται, ωστόσο, για ένα διαρκές στοίχημα ζωής και πολιτισμού. Γι' αυτό και δεν αρκούν μόνο οι 21 δράσεις της Πολιτείας εναντίον του καπνού. Είναι αναγκαία και η αλλαγή στην καθημερινή συμπεριφορά όλων μας. Ώστε μέχρι το 2025, οι καπνιστές στην Ελλάδα να έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 30%», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

Χρήσιμες συμβουλές για τη διακοπή καπνίσματος

«Από την εξάρτηση στην υγεία είναι μία ανάσα δρόμος. Γι' αυτό σβήνουμε το τσιγάρο και ανάβουμε τη φλόγα της ζωής»

Στοιχεία σοκ: Μεγάλη αύξηση στον αριθμό των καπνιστών ξεπέρασαν το ένα δισ. παγκοσμίως

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση Lancet ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Ινστιτούτου Μετρήσων και Αποτίμησης Υγείας στις ΗΠΑ καταγράφουν μεγάλη αύξηση στον αριθμό των καπνιστών παγκοσμίως. Σύμφωνα με την νέα καταγραφή ο αριθμός των καπνιστών είναι 1,1 δισ. αριθμός κατά 150 εκατ. μεγαλύτερος από εκείνον της προηγούμενης μέτρησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης το 2019 οκτώ εκατ. άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του καπνίσματος το 2019 αριθμός επίσης αυξημένος σε σχέση με εκείνον των προηγούμενων ετών.

Οι ερευνητές κάνουν έκκληση στις κυβερνήσεις ώστε να αναπτύξουν δράσεις για να περιοριστεί το κάπνισμα στις νεότερες ηλικίες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 89% των νέων καπνιστών εθίζονται στο κάπνισμα πριν την ηλικία των 25 ετών ενώ όσοι καταφέρουν να φτάσουν στην ηλικία των 25 ετών χωρίς να έχουν καπνίσει στην συνέχεια πολύ δύσκολα θα ξεκινήσουν αυτή την βλαβερή συνήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ