CDC: Οι εμβολιασμένοι μπορούν να πετάξουν τη μάσκα όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο

CDC: Οι εμβολιασμένοι μπορούν να πετάξουν τη μάσκα όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο

Οσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορούν να κάνουν παρέα μεταξύ τους χωρίς να φορούν μάσκα

Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να συγκεντρώνονται σε μικρές ομάδες χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες, αναφέρει το αμερικανικό κέντρο ελέγχου λοιμώξεων (CDC).

Η επικεφαλής της υπηρεσίας, δρ. Ροσέλ Βαλένσκι δήλωσε πως σε πολλές περιπτώσεις οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα, κυρίως όταν πρόκειται να βρεθούν σε ανοικτό χώρο. «Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως και θέλετε να συμμετάσχετε σε μια μικρή συγκέντρωση σε εξωτερικό χώρο με άλλους ανθρώπους, από τους οποίους κάποιοι έχουν εμβολιαστεί και κάποιοι όχι, σύμφωνα με την επιστήμη μπορείτε να το πράξετε με ασφάλεια χωρίς να φοράτε μάσκα» δήλωσε.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του CDC, ένας πολίτης θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος αφού έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση εμβολίου της Pfizer ή της Moderna ή από τη λήψη του (μονοδοσικού) εμβολίου της Johnson & Johnson.

Για τους πλήρως εμβολιασμένους η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να παραλείπεται. Ωστόσο και αυτοί θα πρέπει να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε κλειστό χώρο όπως κάποιο κατάστημα ή κάποιο μέσο μεταφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ