Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σήμερα Τρίτη οι συστάσεις του EMA

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σήμερα Τρίτη οι συστάσεις του EMA

Η Ουάσινγκτον ανέστειλε την χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson για να πραγματοποιηθούν έρευνες

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα ανακοινώσει σήμερα τις συστάσεις του για το εμβόλιο Janssen, της εταιρείας Johnson & Johnson, για την Covid-19.

Η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει ανασταλεί, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

Ο ΕΜΑ, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι στις 20 Απριλίου, στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) θα παραχωρήσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στην οποία θα αναφερθεί στα συμπεράσματά του όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι η Johnson & Johnson ζήτησε από τις ανταγωνίστριες εταιρείας παραγωγής των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, δηλαδή τις Pfizer, Moderna και AstraZeneca, να διερευνήσουν από κοινού τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η AstraZeneca, που επίσης έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ζητήματος των θρομβώσεων, ήταν η μόνη που απάντησε θετικά. Αντίθετα, Pfizer και Moderna αρνήθηκαν, καθώς θεωρούν τα εμβόλιά τους ασφαλή.

Φάουτσι: Έως την Παρασκευή οι αποφάσεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 θα πρέπει να τεθεί και πάλι σε χρήση, ίσως συνοδευόμενο από «περιορισμούς» και απόφαση επί του θέματος θα πρέπει να ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή, δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι.

Η Ουάσινγκτον ανέστειλε την χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson για να πραγματοποιηθούν έρευνες σε έξι γυναίκες που παρουσίασαν σοβαρές θρομβώσεις σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό τους στις ΗΠΑ.

Τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που συνήλθε για πρώτη φορά την Τετάρτη έπειτα από αίτημα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουν τυχόν απαγόρευση του εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ