Self-test: Παραλαβή άλλης μίας παρτίδας 1 εκατ., άλλα 2 εκατ. τέλη εβδομάδας

Self-test: Παραλαβή άλλης μίας παρτίδας 1 εκατ., άλλα 2 εκατ. τέλη εβδομάδας

Μέσα στην ημέρα το αργότερο ως το πρωί της Τετάρτης 7 Απριλίου θα έχουν διανεμηθεί άλλες 750.000 τεμάχια σε φαρμακαποθήκες σε όλη τη χώρα.

Τις πρώτες παρτίδες των self-tests παραλαμβάνουν εντός της ημέρας τα φαρμακεία και από αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου θα είναι διαθέσιμα σε μαθητές λυκείων και σε εκπαιδευτικούς. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ1 ο Διευθύνων Σύμβουλος εταιρειών μεταφορών UNILOG S.A. Στέλιος Λιναρδάκης, το Σάββατο 3 Απριλίου παρέλαβαν 908.000 τεμάχια και μέχρι το πρωί της Τρίτης 6 Απριλίου έχουν διανεμηθεί σε φαρμακαποθήκες 150.000 τεμάχια. Μέσα στην ημέρα το αργότερο ως το πρωί της Τετάρτης 7 Απριλίου θα έχουν διανεμηθεί άλλες 750.000 τεμάχια σε φαρμακαποθήκες σε όλη τη χώρα.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Λιναρδάκης, εντός των επόμενων ωρών θα παραλάβουν άλλο 1 εκατ. τεμάχια, και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα έχουν φτάσει στις φαρμακαποθήκες σε όλη τη χώρα. Επιπλέον άλλα 2 εκατ. τεμάχια πρόκειται να παραλάβει η εταιρεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δραματική πρόβλεψη Τζανάκη: Σήμερα ή αύριο ρεκόρ με 5.000 κρούσματα κορονοϊού

Ο διευθύνων σύμβουλος της UNILOG υπογράμμισε ότι η παραλαβή των self tests γίνονται με τους κανόνες και τις οδηγίες που έχουν δοθεί τόσο από την ΕΕ όσο και τον ΕΟΦ, και ισχύουν για όλα τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Από τη στιγμή που θα λυθεί το θέμα της προμήθειας, θα κυλήσουν όλα ομαλά. Είναι πάρα πολύ σημαντικά και ήταν μία σωστή κίνηση απέναντι στην πανδημία, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 & 105,8) ο πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, προσθέτοντας ότι “από τη στιγμή που υπάρχουν στη ζωή μας θα γίνουν περίπου 30 εκατ. τεστ. Ακόμη και οι μισοί να το δηλώσουν αν είναι θετικοί θα είναι ένα τεράστιο βήμα“, είπε. Παράλληλα, σημείωσε ότι “οι περισσότεροι θα θέλουν να προφυλάξουν την οικογένειά τους και τον χώρο εργασίας τους. Το δεύτερο βήμα – εφόσον βγει το τεστ θετικό – θα είναι ένα μοριακό τεστ. Αυτά τα τεστ είναι τεστ αυτο-διάγνωσης που σημαίνει ότι δίνουν αποτέλεσμα σε 20 λεπτά και το κάνει κανείς όποτε το επιθυμεί”. Ο κ. Κούβαρης επεσήμανε ότι ο φαρμακοποιός μπορεί να δώσει οδηγίες, αλλά δεν μπορεί να αφήσει κάποιον να το κάνει μέσα στο φαρμακείο, διότι αν βγει θετικός θα είναι μία “υγειονομική βόμβα” στον χώρο.

Στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή, 9 Απριλίου, να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες τα 11.000 φαρμακεία της χώρας και να έχει ξεκινήσει η διάθεσή τους, σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια, η διάθεση θα συνεχιστεί στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18-67 ετών και τέλος, στους άνω των 67, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι θωρακισμένοι με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πηγή ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ