Αρκουμανέας: Πιθανόν τετραψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων σήμερα

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να τηρούμε τα μέτρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Αρκουμανέας: Πιθανόν τετραψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων σήμερα

Προειδοποίηση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι' αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον Σκάι.

"Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown", επεσήμανε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. Διευκρίνισε πάντως, ότι η εξέλιξη της επιδημίας "είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα - μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα".

"Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό λοκντάουν, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη" ξεκαθάρισε.

"Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, υπάρχει εξάπλωση του ιού στην Αττική και σε άλλες περιοχές και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή" υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Ανοιχτό ενδεχόμενο να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα κορωνοιού την ημέρα περί τα μέσα Μαρτίου με το σύστημα υγείας να πιέζεται σε αυτό το χρονικό σημείο σημαντικά λόγω του πλήθους ασθενών, σύμφωνα με τα όσα είπε στον σταθμό μας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ