Σαρηγιάννης: Παράταση του lockdown έως 20 Ιανουαρίου

Σαρηγιάννης: Παράταση του lockdown έως 20 Ιανουαρίου

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι αν ανοίξουμε νωρίτερα θα υπάρξει αναζωπύρωση του ιού.

Την ανάγκη να παραταθεί το lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου εξέφρασε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημειώνοντας ότι αν ανοίξουμε νωρίτερα θα υπάρξει αναζωπύρωση του ιού.

Μάλιστα, επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι και τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τότε και να μην ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι για να φτάσουμε στο στόχο των 500 κρουσμάτων θα πρέπει το «απαγορευτικό» να παραταθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης.

Κανονικά σε ισχύ θα παραμείνει τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το ωράριο κυκλοφορίας, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουν τα μέτρα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάξει περίπτωση πιο σκληρών μέτρων σε τοπικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στις γιορτές ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο και «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας».

«Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ