Ώρα μηδέν για τα διαγνωστικά κέντρα

Ώρα μηδέν για τα διαγνωστικά κέντρα

Σήμερα αναμένεται να κριθεί αν θα συνεχιστεί ή όχι η αποχή των διαγνωστικών κέντρων που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους ασφαλισμένους.

Στην κινητοποίηση μετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ), όπου πραγματοποιείται το 95% των εξετάσεων.

Η αποχή έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να προσέρχονται σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των διαγνωστικών κέντρων με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό όπου εξετάστηκαν τρόποι για την άρση του αδιεξόδου. Το υπουργείο Υγείας πρότεινε την ενίσχυση του κλειστού προϋπολογισμού του 2019 για τη διαγνωστική δαπάνη με 30 εκατομμύρια ευρώ, πρόταση που εξετάζει σήμερα το συντονιστικό των διαγνωστικών κέντρων σε συνεδρίασή του που θα ξεκινήσει το πρωί.

Αρκετοί από τους επαγγελματίες φέρονται να προτείνουν αναστολή των κινητοποιήσεων με το επιχείρημα της εισόδου της χώρας σε προεκλογική περίοδο και να υπάρξει νέα επικοινωνία με την κυβέρνηση που θα προκύψει από την κάλπη της 7ης Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ