Πρωτοποριακή τεχνική αποκατάστασης της πρεσβυωπίας από το ΔΠΘ

Πρωτοποριακή τεχνική αποκατάστασης της πρεσβυωπίας από το ΔΠΘ
Στο τελευταίο τεύχος της Αμερικάνικης έκδοσης του OcularSurgeryNews, το Επιστημονικό Περιοδικό της Αμερικάνικης Ένωσης Χειρουργών-Οφθαλμιάτρων παρουσιάστηκε η χειρουργική τεχνική αποκατάστασης της πρεσβυωπίας που αναπτύχθηκε στοΔημοκρίτειο Πανεπιστήμιο από τον Επίκουρο Καθηγητή Οφθαλμολογίας του ΔΠΘ, Δρ Γεώργιο Λαμπίρη.

Στο εκτενές ρεπορτάζ του επιστημονικού συντάκτη MattHasson, αναλύονται τα τεχνικάχαρακτηριστικά, και προτείνεται ως πρωτοποριακή μέθοδος για την πρεσβυωπία.

Αρχικά τα αποτελέσματατης μεθόδου σε ασθενείς με πρεσβυωπία του ΠΓΝ Έβρου δημοσιεύθηκαν στο επίσημο επιστημονικόπεριοδικό της Αμερικάνικης Ένωσης Χειρουργών Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής τονΙούλιο του 2014.

Σε δηλώσεις του στο Περιοδικό ο κ. Λαμπίρης σημειώνει πως λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό κόστος της διαδικασίας, αυτή θεωρείται ως η πιο οικονομικά αποδοτική προσέγγιση ώστε το άτομο στο οποίο έγινε η επέμβαση να μη χρειάζεται γυαλιά για την πλειονότητα των καθηκόντων που απαιτούν μακρινή, ενδιάμεση και μη απαιτητική κοντινή όραση.