Κατάρρευση και της Wall Street

Κατάρρευση και της Wall Street

Με τα φρένα σπασμένα ο Dow Jones σταμάτησε την κατηφόρα του σήμερα στο -12,93%, χάνοντας 3.000 μονάδες, ενώ σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν και άλλοι δύο μεγάλοι δείκτες της Wall Street.

Ο S&P500 υποχώρησε στις 2.386,13 μονάδες με απώλειες 11,98% και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 12,32%, ενώ στην Ευρώπη νωρίτερα όλες οι μεγάλες αγορές είχαν κλείσει επίσης με μεγάλες απώλειες, Ο DAX στη Φρανκφούρτη έχαε 5,31%, ο FTSE βρέθηκε στο -4,01%, ο CAC στο Παρίσι στο -5,75% μετά και την απόφαση Μακρόν να διατάξει την παραμονή των πολιτών στις οικίες τους για 15 ημέρες και ο MIB στο Μιλάνο βρέθηκε στο -6,10%. Όσο για την Αθήνα, ο γενικός δείκτης έχασε και τις 500 μονάδες και έκλεισε με απώλειες 12,24%.

Το κλίμα βάρυνε ιδιαίτερα η πρόταση της Κομισιόν να επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια, με αποτέλεσμα οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών να βρεθούν σε ελεύθερη πτώση.

Σε άλλες εξελίξεις που τροφοδότησαν το αρνητικό κλίμα, η πόλη του Σαν Φρανσίσκο καλεί τους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους στο απολύτως απαραίτητο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε τις 181.000 με τους θανάτους να ανέρχονται σε 7.110.

Η εκτίμηση του προέδρου Τραμπ ότι η επιδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ μπορεί να επεκταθεί χρονικά ακόμα και ως το τέλος του καλοκαιριού κάθε άλλο παρά καθησύχασε τους επενδυτές, ενώ το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων κάλεσε τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις για το επόμενο δίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ