ΧΑ: Ήπια κέρδη εν αναμονή των αμερικανικών εκλογών

ΧΑ: Ήπια κέρδη εν αναμονή των αμερικανικών εκλογών
Υποτονικός ο τζίρος εν μέσω αποχής των ξένων "παιχτών"

Υποτονικό το κλίμα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε με οριακά κέρδη και σχεδόν… ανύπαρκτο τζίρο, ενδεικτικό της στάσης αναμονής των επενδυτών εν όψει αμερικανικών εκλογών, καθώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ξένους «παίχτες».

Το χθεσινό Εurogroup επισκιάστηκε λοιπόν από τις αμειρκανικές εκλογές που έχουν τραβήξει όλα τα βλέμματα του επενδυτικού –και όχι μόνο- κόσμου, έτσι τα όποια θολά μηνύματα για τις προθέσεις των πιστωτών της Ελλάδας δεν επηρέασαν την εικόνα της χρηματαγοράς.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η 9η Νοεμβρίου θα ξημερώσει με το αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές, επομένως μέχρι τότε, σε όλες σχεδόν τις αγορές οι traders θα αναμείνουν την εκλογική ετυμηγορία.

Πάντως όσον αφορά τις αμερικανικές εκλογές, αν και η Κλίντον φαίνεται ότι είναι περισσότερο "αποδεκτή" από τις αγορές, η πρόσφατη εμπειρία των δημοσκοπήσεων και των στοιχηματικών από το βρετανικό δημοψήφισμα, υποχρεώνουν τους επενδυτές να είναι περισσότερο επιφυλακτικοί. Γι' αυτό και οι κινήσεις στα διεθνή ταμπλό είναι σήμερα πολύ προσεκτικές.

Στα της συνεδρίασης, οΓενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,28% στις 582,20 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 580,40 μονάδων (-0,03%) και 584,75 μον. (+0,72%).Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 24,9 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 39,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 25 χιλ. τεμάχια. Οδείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με κέρδη 0,34%, στις 1.536,83 μονάδες, ενώ στο +0,43% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 749,70 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με κέρδη 0,36% στις 651,84 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, αρκετές από τις μετοχές του FTSE 25 "επέλεξαν” πρόσημο προς το τέλος της συνεδρίασης, με τη μεταβλητότητα να ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, το +2,13% της Aegean, καθώς και τα κέρδη των Folli Follie, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και ΟΠΑΠ που ξεπέρασαν το 1% βοήθησαν στο γενικό θετικό κλίμα. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Jumbo, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν ακόμη και σε υψηλότερα επίπεδα.

Στον αντίποδα, τέσσερις μετοχές του FTSE 25 σημείωσαν απώλειες άνω του 1%, οι Βιοχαλκο, Grivalia, Λάμδα και ΟΛΠ, ενώ μικρές ήταν οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και Eurobank. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, ΕΕΕ και ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ