Σε χαμηλό το ευρώ εν αναμονή της ΕΚΤ οι επενδυτές

Σε χαμηλό το ευρώ εν αναμονή της ΕΚΤ οι επενδυτές
Σε χαμηλό 4 μηνών, βρέθηκε το ευρώ, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε αναμονή για τα μέτρα που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή

Κεντρική Τράπεζα μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της για να αντιμετωπίσει την απειλή του αποπληθωρισμού για την Ευρωζώνη. Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώθηκε στα 1,3598 δολάρια, κοντά στο χαμηλό 4μήνου των 1,35855 δολαρίων την περασμένη Πέμπτη. Το ευρώ έχει υποχωρήσει 3% από το επίπεδο κοντά στα 1,40 δολάρια που ήταν, μετά τη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στις 8 Μαΐου ότι είναι πιθανή η λήψη μέτρων από την κεντρική τράπεζα στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Η ΕΚΤ αναμένεται ευρύτατα να μειώσει τα επιτόκιά της, καθιστώντας μάλιστα για πρώτη φορά αρνητικό το επιτόκιο για τις καταθέσεις που κάνουν σε αυτήν οι τράπεζες της Ευρωζώνης. Θεωρούν επίσης οι επενδυτές ότι η ΕΚΤ θα προσφέρει μακροχρόνια δάνεια στις τράπεζες με τον όρο ότι θα αυξήσουν αυτές με τη σειρά τους τα δάνεια στην πραγματική οικονομία. Η ΕΚΤ θα είναι η πρώτη από τις «τέσσερις μεγάλες» κεντρικές τράπεζες του κόσμου που θα επιβάλει αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις, τα οποία σημαίνουν ουσιαστικά ότι οι τράπεζες θα πληρώνουν για να «παρκάρουν» τα διαθέσιμά τους σε αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ