Χρηματιστήριο Αθηνών: Πράσινο φως για την εισαγωγή της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» στην Κύρια Αγορά

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πράσινο φως για την εισαγωγή της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» στην Κύρια Αγορά

Tο Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 55% των μετοχών

Προχωρά η διαδικασία για τη δημόσια προσφορά του 30% εντός Φεβρουαρίου του Ελ. Βενιζέλος στο ΧΑ, κάτι που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη IPO στην Ελλάδα τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, διαπίστωσε την κατ’ αρχήν συνδρομή των προϋποθέσεων εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 4 του ν. 3371/2005 των μετοχών της εταιρίας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.» (ISIN: GRS536003007), υπό την αίρεση επίτευξης επαρκούς διασποράς των μετοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό του ΧΑ.

Σημειώνεται πως το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 55% των μετοχών, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας («ΤΑΙΠΕΔ») που κατέχει το 30% των μετοχών και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας («ΕΕΣΥΠ»), που κατέχει το 25%. Η AviAlliance, ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του ΔΑΑ, κατέχει σήμερα λίγο πάνω από το 40% και η οικογένεια Κοπελούζου (Δημήτρης Κοπελούζος, Κυριακή Κοπελούζου, Ασημίνα Ελένη Κοπελούζου και Χρήστος Κοπελούζος) κατέχει περίπου το 5%.

Επίσης, η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, κατά την σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε:

-την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 52.816.895 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «TRASTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» (ISIN: GRS487003006), σε συνέχεια αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, η οποία θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024.

-την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.» από την εταιρία – Μέλος «ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK A.E.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ