Eurobank: Ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας 10% τη διετία 2022-2023

Eurobank: Ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας 10% τη διετία 2022-2023

Η Eurobank ανακοίνωσε σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο τη μείωση κατά 10% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σωρευτικά για τα έτη 2022 και 2023.

Σε επιστολή που έστειλε στο προσωπικό ο Διευθύνων Σύμβουλος, Φωκίων Καραβίας, αναφέρονται οι πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν.

Αυτές είναι οι άμεσες πρωτοβουλίες της Τράπεζας:

- Αναστέλλουμε άμεσα τη νυχτερινή φωταγώγησητων κεντρικών κτηρίων μας και απενεργοποιούμε τις φωτεινές επιγραφές στα καταστήματά μας τις βραδινές ώρες

- Επεκτείνουμε τον προγραμματισμό μας για τον κεντρικό έλεγχο της θερμοκρασίας σε περισσότερα κτήρια

-Αντικαθιστούμε το σύστημα εξωτερικής σκίασης με 1.600 νέες περσίδεςστην πρόσοψη κτηρίων.

- Αναβαθμίζουμε κατασκευαστικά τα καταστήματά μας και συνολικά τον τεχνολογικό μας εξοπλισμό με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (υπολογιστές, φωτισμός και κλιματισμός)

- Δρομολογούμε μελέτες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες των εγκαταστάσεών μας, ώστε να καλύψουμε μέρος των ενεργειακών αναγκών μας μέσω της ηλιακής ενέργειας

- Επεκτείνουμε την τοποθέτηση μετρητών ενέργειας σταδιακά στο σύνολο των κτηρίων- καταστημάτων

Ευαισθητοποιούμε και εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους μας για την ενίσχυση μιας ενεργειακά και περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς, με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και εθελοντικές δράσεις
Αλλάζουμε τις καθημερινές μας συμπεριφορές:

Ρυθμίζουμε το θερμοστάτη κλιματισμού στους 25-27 °C το καλοκαίρι και στους 19 °Cτον χειμώνα

Φροντίζουμε για την προστασία του κλιματιζόμενου χώρου από την ηλιακή ακτινοβολία

Κλείνουμε τον κλιματισμό, όταν δεν χρησιμοποιείται

Απενεργοποιούμε την οθόνητου υπολογιστή μας, όταν αποχωρούμε από το γραφείο

Κλείνουμε το διακόπτη φωτισμού του γραφείου μας, του ορόφου μας ή των αιθουσών συναντήσεων, όταν δεν βρίσκεται κανείς στο χώρο

Απενεργοποιούμε τους εκτυπωτές στο τέλος της ημέρας

Αξιοποιούμε σε κάθε ευκαιρία το φυσικό φως του ήλιου
Η επιστολή του κ. Καραβία:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ευρώπη βιώνει μια μείζονα στρατιωτική σύρραξη στο έδαφος της μετά το Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία δυστυχώς χρονικά παρατείνεται, με τραγικά αποτελέσματα και οδυνηρές κοινωνικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς. Στη σύρραξη αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται ως μέσον με περικοπή της προσφοράς της και χειραγώγηση των ενεργειακών αγορών. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιδρούν, αναζητώντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας αλλά και θέτοντας στόχους μείωσης της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια.

Τους στόχους αυτούς υιοθετεί και η χώρα μας, ώστε στο μέτρο του δυνατού να θωρακιστεί ενεργειακά η οικονομία μας και η κοινωνία για τον επερχόμενο χειμώνα.Ήδη το Δημόσιο, ανακοινώνει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας οφείλει να ακολουθήσει. Η Eurobank έχει μια ιστορία πρωτοπορίας. Αισθανόμαστε, λοιπόν, την υποχρέωση να είμαστε από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και δεσμεύονται σε ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας με άμεση εφαρμογή. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει τόσο δράσεις μεγάλης κλίμακας, που αφορούν κεντρικά τον Οργανισμό, όσο και πρωτοβουλίες, που εντάσσουν σε ένα ανάλογο πλαίσιο τις καθημερινές μας συμπεριφορές. Οποιαδήποτε δέσμη μέτρων, όμως, δεν πρόκειται να αποδώσει εάν δεν στηριχτεί από όλους τους εργαζόμενους, τον καθένα από εμάς και την κοινωνία συνολικά. Εάν δεν συνοδευτεί, δηλαδή, από τη συνειδητοποίηση πως στο ορατό μέλλον θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ενέργεια ως ένα κοινωνικό αγαθό σε ανεπάρκεια.

Στη Eurobank θέτουμε ως στόχο τη μείωση κατά 10% στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας σωρευτικά για τα έτη 2022 και 2023.

Στο Παράρτημα που συνοδεύει αυτή την επιστολή αναφέρονται αναλυτικά οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε ως Οργανισμός, αλλά και οι καθημερινές πρακτικές, με τις οποίες ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του σημαντικού μας στόχου.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω πρωτοβουλία έρχεται ως συνέχεια της ευρύτερης στρατηγικής της Τράπεζας για ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των άλλων, έχουμε επιτύχει σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 37,8%. Η μετάβαση των υποδομών IT στο Cloud, η αντικατάσταση περισσότερων από 15.000 φωτιστικών σωμάτων με LED στο Δίκτυο Καταστημάτων, η εγκατάσταση κλιματιστικών νέας τεχνολογίας και η μείωση των μετακινήσεων μέσω της υιοθέτησης του υβριδικού μοντέλου εργασίας, αποτελούν μερικές μόνο από τις δράσεις μας με θετικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πελάτες μας και στην κοινωνία ότι «σε κάθε μπροστά» η Eurobank θα είναι εκεί για να το στηρίξει, έτσι και τώρα ο Οργανισμός μας, με τη συμβολή όλων μας, χωρίς εξαίρεση, θα βρίσκεται στην πρωτοπορία για την άμβλυνση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Reporter.gr on Google News


Πηγή: Reporter.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ