Deal done για Εθνική Ασφαλιστική - Περνά στα... χέρια του CVC

Σαρώνει τα ελληνικά assets

Deal done για Εθνική Ασφαλιστική - Περνά στα... χέρια του CVC

Στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 90,01% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΕΓΑ "Η ΕΘΝΙΚΗ" ("Εθνική Ασφαλιστική") στο CVC Capital Partners’ Fund VII προέβη η Εθνική Τράπεζα.

Το ονομαστικό τίμημα για τη συναλλαγή αντιστοιχεί σε €505 εκατ. για το 100% της εταιρείας. Μέρος του τιμήματος, μέχρι και €120 εκατ., συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέχρι το 2026. Η συμφωνία περιλαμβάνει 15ετή συμφωνία πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων.

Η συναλλαγή έχει θετική επίπτωση κατά περίπου 60 μονάδες βάσης στο Δείκτη Συνολικών Κεφαλαίων της 31.12.2020.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων ρυθμιστικών αρχών και αρχών ανταγωνισμού καθώς και την έγκριση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΤΕ.

To CVC διαχειρίζεται κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα στον τομέα της υγείας δραστηριοποιείται μέσω του Hellenic Healthcare S.a.r.l., που αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Τα σημαντικότερα deal που έχει κάνει στην χώρα μας το CVC είναι:

-Εξαγορά του Ιασώ General

-Εξαγορά του Νοσοκομείου Metropolitan

-Συμφωνία με την Skroutz Α.Ε. για την απόκτηση από την τελευταία μειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

-Εξαγορά μετοχών της D–Marin στις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, των Γουβιών στην Κέρκυρα και της Λευκάδας.

-Εξαγορά της Creta InterClinic που δραστηριοποιείται μέσω του στον όμιλο Hellenic Healthcare στην χώρα μας

-Εξαγορά του ΥΓΕΙΑ έναντι 204,4 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ