Βρετανικές τράπεζες κλείνουν λογαρισμούς πελατών που ζουν στην ΕΕ - Ποιους αφορά

Βρετανικές τράπεζες κλείνουν λογαρισμούς πελατών που ζουν στην ΕΕ - Ποιους αφορά

Οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Lloyds Banking Group Plc και Barclays Plc, έχουν στείλει ήδη επιστολές σε πελάτες

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί χιλιάδων Βρετανών υπηκόων που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσουν στη Βρετανία μέχρι το τέλος του έτους εξαιτίας του Brexit

Οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Lloyds Banking Group Plc και Barclays Plc, έχουν στείλει επιστολές σε πελάτες που αναφέρουν ότι οι λογαριασμοί τους θα κλείσουν. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ, οι βρετανικές τράπεζες θα χάσουν τα δικαιώματα για να προσφέρουν τραπεζικές υπηρεσίες. Οι κινήσεις αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους Sunday Times .

«Οι λογαριασμοί θα κλείσουν και θα ακυρωθούν οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες», δήλωσε ο Nigel Green, ιδρυτής του ομίλου deVere, σημειώνοντας ότι χωρίς εμπορική συμφωνία καθίσταται παράνομο για τις βρετανικές τράπεζες να εξυπηρετούν βρετανούς πελάτες που ζουν στην ΕΕ χωρίς να υποβάλουν αίτηση για νέες τραπεζικές άδειες.

Η Lloyds έχει επικοινωνήσει με τους πελάτες της σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και η Πορτογαλία, σημειώνοντας ότι η τράπεζα δεν επιτρέπεται πλέον να τους προσφέρει υπηρεσίες και ότι πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές ρυθμίσεις, ανέφεραν οι Sunday Times.

«Έχουμε γράψει σε έναν μικρό αριθμό πελατών που ζουν σε πληγείσες χώρες της ΕΕ για να τους ενημερώσουμε ότι λόγω της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, δυστυχώς δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να τους παρέχουμε ορισμένες τραπεζικές υπηρεσίες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Lloyds. σε μια δήλωση. Ένας εκπρόσωπος της Barclays αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΠΗΓΗ bloomberg.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ