Αιτήσεις για 5000 «γέφυρες» την ημέρα

Ξεπέρασαν τις 110.000 οι αιτήσεις για επιδότηση στεγαστικού δανείου ενώ υποβάλλονται πάνω από 5000 ημερησίως –Άνοιξε η συζήτηση για παράταση της προθεσμίας

Αιτήσεις για 5000 «γέφυρες» την ημέρα

Στόμα με στόμα, μαθεύτηκαν τα πλεονεκτήματα του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» αλλά και η προοπτική να επιδοτηθούν χιλιάδες νοικοκυριά ακόμη και με περισσότερα από 5400 ευρώ μέσα σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών και πλέον το πρόγραμμα πάει… τρένο. Οι ημερήσιες αιτήσεις έχουν πλέον ξεπεράσει τις 5000 και με αυτό τον ρυθμό εκτιμάται ότι θα φτάσουμε τις 150.000 αιτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα. Το αίτημα για παράταση είναι ήδη πάνω στο τραπέζι καθώς όσο θα πλησιάζουμε στην καταληκτική ημερομηνία της 30ης Σεπτεμβρίου, τόσο θα αυξάνεται η… πίεση στην πλατφόρμα.


Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» ξεπέρασαν αισίως τις 110.000 και «τρέχουν» με ρυθμό 5000 αιτήσεων ημερησίως σε μια πρωτοφανή ανταπόκριση για πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών δανείων πράσινων και κόκκινων, Και ενώ τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι με αυτό τον ρυθμό θα ξεπεράσουμε τις 150.000 αιτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και εκπνέει η προθεσμία, ήδη φορείς –η ΓΣΕΒΕΕ ανοικτά με επιστολή της- ζητούν παράταση στην προθεσμία υποβολής της αίτησης.

Όσοι έχουν ήδη κάνει αίτηση στο σύστημα, λαμβάνουν ήδη τις πρώτες απαντήσεις. Οριστική ένταξη δεν έχει υπάρξει ακόμη καθώς γίνονται πολλαπλοί ηλεκτρονικοί έλεγχοι. Καταρχήν ελέγχονται τα οικονομικά δεδομένα (εισοδηματικά κριτήρια, περιουσιακά κριτήρια κλπ) ενώ μετά διασταυρώνεται αν ο δανειολήπτης έχει πληγεί από τον κορωνοίό. Ο ηλεκτρονικός φάκελος περνάει μετά στην τράπεζα προκειμένου να γίνει έλεγχος για το αν το δάνειο αφορά στην κατοικία και, στο τελικό στάδιο, γίνεται συζήτηση για την περίοδο καταβολής της επιδότησης. Αυτό εξαρτάται στην πραγματικότητα από το αν ο δανειολήπτης θα διεκδικήσει αναστολή στην περίοδο πληρωμής της δόσης μέχρι το τέλος του χρόνου (ώστε η επιδότηση να δοθεί στους πρώτους 9 μήνες του 2021) ή αν θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ