Υπολογίστε τη δόση του στεγαστικού σας δανείου μετά τη ρύθμιση και την κρατική επιδότηση

Συγκεντρωμένες σε ένα εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης όλες οι πληροφορίες για την πλατφόρμα που ενεργοποιείται από την 1η Ιουλίου.

Υπολογίστε τη δόση του στεγαστικού σας δανείου μετά τη ρύθμιση και την κρατική επιδότηση

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που ανοίγει την Δευτέρα, οι δανειολήπτες με τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν χαμηλότερη μηνιαία δόση αλλά και κρατική επιδότηση  από 20 έως 50% προκειμένου να εξυπηρετήσουν την υποχρέωσή τους και να διατηρήσουν την κυριότητα του σπιτιού τους.

Ο υπολογισμός της μηνιαίας δόσης που θα προκύψει μετά τη ρύθμιση αλλά της επιδότησης που θα προσφέρει το κράτος είναι μια σύνθετη διαδικασία. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως είναι η τρέχουσα αξία του ακινήτου, το ύψος της οφειλής, η οικογενειακή κατάσταση αλλά και το ετήσιο εισόδημα. Παίζει επίσης ρόλο το περιεχόμενο της πρότασης που θα κάνει η τράπεζα: η νέα διάρκεια αποπληρωμής του δανείου, το επιτόκιο που θα προσφερθεί αλλά και το αν θα γίνει ή όχι κούρεμα στο ληξιπρόθεσμο χρέος.

Το ερώτημα που χρίζει απάντησης είναι ένα: πόσα θα πρέπει να πληρώνω κάθε μήνα για να σώσω το σπίτι από τον πλειστηριασμό; Την απάντηση μπορείτε να την βρείτε εύκολα με την χρήση του οικονομικού εργαλείου το οποίο κάνει όλους τους υπολογισμούς: από την νέα μηνιαία δόση που «βγάζει» η προτεινόμενη ρύθμιση της τράπεζας μέχρι το τελικό ποσό της επιδότησης αλλά και την «καθαρή» δόση που θα πρέπει να καταβάλλετε κάθε μήνα.

Το εργαλείο αυτό, μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Κάντε χρήση για να αποκτήσετε μια πρώτης τάξεως εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι. Αν περιμένετε την απάντηση της τράπεζας στο αίτημά σας, είναι πολύ πιθανό ότι τα νέα θα έρθουν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο καθώς μεσολαβούν και οι εκλογές αλλά και οι καλοκαιρινές διακοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ