Μοτοσικλετιστές "κομάντος" για τη φύλαξη των ATMs έβαλαν οι τράπεζες

Απίστευτο και όμως αληθινό

Μοτοσικλετιστές "κομάντος" για τη φύλαξη των ATMs έβαλαν οι τράπεζες

Η αδυναμία της ΕΛΑΣ να προστατεύσει τα υποκαταστήματα των τραπεζών, κυρίως στην πρωτεύουσα, «ανάγκασε» δύο τουλάχιστον μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα να δημιουργήσουν μία ομάδα περίπου 17 μοτοσικλετιστών, που θα περιπολούν στην Αττική.

Στόχος των "κομάντος" θα είναι να προλαβαίνουν τις επιθέσεις, να εντοπίζουν κινήσεις υπόπτων αλλά και να περιορίσουν τις πυρκαγιές που ξεσπούν μετά τις εκρήξεις σε ΑΤΜ και φυσικά να περιμαζέψουν τα χαρτονομίσματα, που μπορεί να έχουν διασκορπισθεί.

Σε έγγραφο που παρουσιάζουν «Τα Παραπολιτικά» αποδεικνύεται η ενημέρωση που δίνουν -στις 14 Νοεμβρίου 2018 -οι υπεύθυνοι ασφαλείας μιας μεγάλης τράπεζας προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών για τις περιπολίες 13 μοτοσικλετών της, παραθέτοντας μάλιστα τους αριθμούς κυκλοφορίας τους και το χρώμα τους .

Οι εν λόγω περιπολίες γίνονται καθημερινά, με την ΕΛΑΣ να αποδέχεται ουσιαστικά την παρουσία τραπεζοϋπαλλήλων στην κάλυψη της ελλιπούς αστυνόμευσης. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν επί του ζητήματος, πρόκειται για προβληματική έως ντροπιαστική υποκατάσταση της ΕΛΑΣ .

Παρ ότι η αποφυγή επιδρομών σε πιστωτικά ιδρύματα είναι έργο της Αστυνομίας κι έχουν δοθεί πολλές τάχα αυστηρές εντολές , όλα έχουν παραμείνει «κενό γράμμα». Από τις αρχές του 2018, άλλωστε, έχουν σημειωθεί 30 επιθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων με εκρηκτικούς μηχανισμούς, κι όχι με διοχέτευση αερίου, κάτι το οποίο συνέβαινε παλιότερα. Ως εκ τούτου δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες των περίοικων, γεγονός που δεν φαίνεται να λαμβάνει υπ΄ όψιν η αποψιλωμένη ΕΛΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ