Αισιοδοξία και επιφυλάξεις για τα σχέδια σχετικά με τα "κόκκινα" δάνεια

Αισιοδοξία και επιφυλάξεις για τα σχέδια σχετικά με τα "κόκκινα" δάνεια

Ενισχύονται σήμερα οι τραπεζικές μετοχές μετά την παρουσίαση του σχεδίου της ΤτΕ για τα "κόκκινα" δάνεια, ωστόσο δεν λείπουν και εκείνοι που 

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι θετικές δηλώνει στο Bloomberg ο Άνταμ Φάρκας, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, αναφερόμενος στα διάφορα σχέδια που εξετάζονται στην Αθήνα για το θέμα των "κόκκινων" δανείων.

Το σχέδιο που παρουσίασε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται πως προκάλεσε τη σημερινή άνοδο στις τραπεζικές μετοχές, ωστόσο όπως προκύπτει από όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν συμμερίζονται όλοι τον ίδιο ενθουσιασμό.

Επενδυτές με ανοικτές πωλήσεις στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών υποστηρίζουν πως το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την ενίσχυση των τραπεζών με νέα κεφάλαια.

Η Euroxx Χρηματιστηριακή σχολίασε από την πλευρά της πως η πληθώρα διαφορετικών προτάσεων και η απουσία ενός ξεκάθαρου σχεδίου στο οποίο θα έχουν συμφωνήσει όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές, καθιστά την τελική λύση ένα ιδιαίτερα σύνθετο έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ