Νέα funds αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια

Ποιες εταιρείες πήραν το ΟK από την ΤτΕ

Νέα funds αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια

Νέες αδειοδοτήσεις εταιριών διαχείρισης «κόκκινων» δανείων αναμένονται τις προσεχείς ημέρες από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τη ροή των αδειών να επιταχύνεται συνεχώς.

Το ξεμπλοκάρισμα στις διαδικασίες των αδειοδοτήσεων που επιφέρει η τροποποίηση στον νόμο 4354/2015, με την οποία αίρεται το εμπόδιο της ενεργούς ανάμιξης των funds στη διαχείριση ακινήτων, έχει ως αποτέλεσμα να ενταθεί το ενδιαφέρον εταιρειών για να λάβουν άδεια για την ενεργοποίησή τους στη συγκεκριμένη αγορά.

Ήδη τρεις ακόμη εταιρείες έλαβαν άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόκειται για την Alvarez & Marsal που έχει μεγάλη διεθνή παρουσία σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και αναδιαρθρώσεις, την UCI, θυγατρική της BNPParibas που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα στη στεγαστική πίστη και την Resolute Asset Management που έχει εξιδίκευση στη διαχείριση ακινήτων.

ΤτΕ και τράπεζες επιδιώκουν την δραστηριοποίηση πολλών παικτών στην αγορά ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και έτσι, το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλες άδειες, όπως στην B2Capital που βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ηδη, λειτουργούν η Cepal, της Alpha Bank και της Centerbridge, η θυγατρική τηςEurobank, η Pillarstone στην οποία συμπράττουν Alpha Bank, Εurobank και KKR, και η θυγατρική της Attica Bank, Θεά Αρτεμις.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται επιτάχυνση των ρυθμών διαχείρισης, τόσο με αναθέσεις χαρτοφυλακίων σε εξιδικευμένες εταιρείες όσο και με πωλήσεις χαρτοφυλακίων δανείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ