Σε υψηλά επίπεδα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης

Σε υψηλά επίπεδα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης
Σε υψηλά επίπεδα ενός έτους αυξήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές αποσύρουν τα χρήματά τους από αυτά για να τα τοποθετήσουν σε μετοχές, εν μέσω ενδείξεων αναζωογόνησης της παγκόσμιας οικονομίας και προσδοκιών ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υιοθετήσει πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για την Ευρωζώνη, έφθασαν στο 0,48%, που είναι υψηλό έτους και των αντίστοιχων γαλλικών πέρασαν το 1%, μετά τη σημαντική χθεσινοβραδινή άνοδο των αμερικανικών μετοχών και κρατικών ομολόγων.

Ο δείκτης μετοχών Dow Jones της Wall Street πέρασε χθες για πρώτη φορά τις 20.000 μονάδες, συμβάλλοντας στην άνοδο της απόδοσης των 10ετών τίτλων του αμερικανικού δημοσίου κατά 6 μονάδες βάσης στο 2,53%.

Η εξέλιξη αυτή διαχύθηκε σε άλλα μέρη του κόσμου σήμερα, με τα διεθνή χρηματιστήρια να κινούνται προς ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ο Τραμπ έλαβε αρκετές φιλικές προς τις επιχειρήσεις αποφάσεις μετά την ορκωμοσία του την περασμένη Παρασκευή, μεταξύ άλλων υπογράφοντας διατάγματα για τη μείωση του ρυθμιστικού βάρους στις αμερικανικές βιομηχανίες και ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή δύο πετρελαιαγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ