Έτσι θα εισπράξουν οι άνεργοι το επίδομα από τις τράπεζες

Έτσι θα εισπράξουν οι άνεργοι το επίδομα από τις τράπεζες
H Εθνική Τράπεζα , δύναται να πραγματοποιεί πράξεις σχετικές με την καταβολή επιδομάτων- παροχών από τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους που δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ), μέσα από το δίκτυο των 317 καταστημάτων που λειτουργούν κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

Σύμφωνα με το δελτίου Τύπου του ΟΑΕΔ από σήμερα,Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 12.00 μμ και κατά το χρονικό διάστημα τηςτραπεζικής αργίας, μπορούν να προσέρχονται στα υποκαταστήματα τηςΕθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) που εξυπηρετούν τους συνταξιούχους,οι άνεργοι δικαιούχοι των παρακάτω επιδομάτων – βοηθημάτων του ΟΑΕΔ, οιοποίοι δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματεςταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ).


Τα επιδόματα που δίνονται είναι τα εξής:

  • Τακτικά επιδόματα λόγω ανεργίας
  • Επιδόματα μακροχρονίως ανέργων
  • Βοηθήματα ανεργίας αυτοτελών και ανεξαρτήτων απασχολούμενων
  • Το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό επιδομάτων- παροχών σε καθέναν από τους δικαιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας μέσω των υποκαταστημάτων που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, ορίζεται σε 120 ευρώ κατά ανώτατο όριο.

Για την ημερομηνία και την ώρα έναρξης πληρωμής των επιδομάτων-παροχών στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ.

Επιπλέον όσοι δικαιούχοι δεν διαθέτουν κάρτα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έκδοση χρεωστικής κάρτας. Οι ανωτέρω πράξεις διενεργούνται σε εφαρμογή της από 2 Ιουλίου 2015 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ β’ αρ.φύλλου 1343).

Υπενθυμίζεται ότι γίνονται δεκτές από το Δίκτυο των 317 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας αιτήσεις έκδοσης νέων χρεωστικών καρτών για όλους του ιδιώτες συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον Νόμο 3869, ρύθμισης οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά.